Jaką drukarke kupić?

Mam pytanie do bardziej obeznanych forumowiczów ,mianowicie jaką drukarkę lepiej kupic z osobną głowicą czy z głowicami w kardridżu.Waham się między Canon Pixma MP490 a Canon Pixma MP550.Jakie jest prawdopodobieństwo zapowietrzenia lub zaschnięcia glowicy stacjonarnej?

Jeśli będziesz używał oryginalnych tuszy, prawdopodobieństwo zaschnięcia będzie małe.

Thx.A może ktoś poleci jakąś alternatywe dla canona.

http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Osz … omosc.html

Poczytaj tutaj masz trochę opinii.

Dzięki ale nadal nie wiem co wybrać.

Weź tą z osobną głowicą. Jeśli tusz (nawet zamiennik) zaschnie zawsze możesz zdemontować głowicę i odmoczyć. Nieraz juz to robiłem ze swoją głowicą z iP3300 (woda destylowana+alkohol+ludwik) Ma się dobrze do dziś :slight_smile:

Przede wszystkim co zamierzasz najczęściej na niej drukować: zdjęcia, dokumenty? Czy planujesz robić to rzadko czy w wersji studenckiej- hurtem?

Jeśli drukarka to na 100% NIE HP.

Ja radzę Brother - ciche, oszczędne i tanie zamienniki, cenowo też przyzwoicie stoją - oczywiście Brother taki na co najmniej 4 tusze, ale polecam 6. Dobre dla zdjęć i codziennego drukowania + zamienniki i będziesz na prawdę zadowolony.

@pila19 Twój link nie jest za bardzo na temat. Co ma wspólnego dylemat “głowica osobna czy w kartridżu” do ekonomiczności oryginalnych kartridży?