Mam pytanie do bardziej obeznanych forumowiczów ,mianowicie jaką drukarkę lepiej kupic z osobną głowicą czy z głowicami w kardridżu.Waham się między Canon Pixma MP490 a Canon Pixma MP550.Jakie jest prawdopodobieństwo zapowietrzenia lub zaschnięcia glowicy stacjonarnej?
Jeśli będziesz używał oryginalnych tuszy, prawdopodobieństwo zaschnięcia będzie małe.
Thx.A może ktoś poleci jakąś alternatywe dla canona.
Dzięki ale nadal nie wiem co wybrać.
Weź tą z osobną głowicą. Jeśli tusz (nawet zamiennik) zaschnie zawsze możesz zdemontować głowicę i odmoczyć. Nieraz juz to robiłem ze swoją głowicą z iP3300 (woda destylowana+alkohol+ludwik) Ma się dobrze do dziś 
Przede wszystkim co zamierzasz najczęściej na niej drukować: zdjęcia, dokumenty? Czy planujesz robić to rzadko czy w wersji studenckiej- hurtem?
Jeśli drukarka to na 100% NIE HP.
Ja radzę Brother - ciche, oszczędne i tanie zamienniki, cenowo też przyzwoicie stoją - oczywiście Brother taki na co najmniej 4 tusze, ale polecam 6. Dobre dla zdjęć i codziennego drukowania + zamienniki i będziesz na prawdę zadowolony.
@pila19 Twój link nie jest za bardzo na temat. Co ma wspólnego dylemat “głowica osobna czy w kartridżu” do ekonomiczności oryginalnych kartridży?