Witam, jako że w kompie mam jeszcze stareńkiego GF 2mx (ma juz z 7 lat:P) chce dokupic nową karte graficzną pod AGP. Pierwotnie miał to byc 7300GT Palita lub 16 potokowy Radeon X800 GTO, ale zdalem sobie sprawe ze nie ma co szaleć bo i tak karta bedzie spowolniona przez procka. Zatem co polecacie?
aż tak źle z nimi nie jest wąskim gardłem jest kontroler sata (w przypadku socket 754) który nie znosi ht wyższego niż 220-230Mhz. jak ma dysk na ide to na pewno osiągnie ht ok. 250Mhz.
Teraz mi zabiliscie klina Musze to sobie przekalkulować.
Ale wracając do pytania z 1 posta to taki Palit 7300gt bedzie ok ? W sumie to patrzac na ceny slabo juz dostepnych tanszych modeli to zysk wcale wielki nie bedzie (ok 50zł) W dodatku mam jakąś dziwną awersje do używanego sprzętu komputerowego…
W sumie to wsadze do niego stary cd-rom, i jakis stary hdd 30gb ktorego nie uzywam i opchne calego kompa na allegro. To wcale nie taki glupi pomysł. Ale musze to jeszcze przemyslec i przede wszystkim PRZELICZYĆ
Mam Palita 7300GT super wydajna karta, ale jak ją podkręce na max (400@590MHz mem. 1000@1630MHz) to już procek się nie wyrabia (Athlon XP2400+@2900+). Wszystko to chodzi stabilnie na megabajcie 350W
256mb pamięci (jak Ci na nich tak bardzo zalezy ) i ciche dobre chłodzenie bodajże też od zalamana co prawda nie jest ono tak dobre jak vf700al na tym galaxy ale spokojnie starczy ;]
Złączono Posta: 03.08.2007 (Pią) 1:33
już trochę przestarzała karta, brak PS2… po modach do GTX’a dorównuje wydajnością 7600gt żeby jeszcze te nieszczęsne PS3 obsługiwała…
mi nie zalezy… ;] moze i byc 128mb jesli to nie robi wiekszej róznicy. Ponoc te 256mb sie przydaje na najwyzyszych rozdzielczosciach i najwyzszych detalach. Cena ta sama wiec w sumie te dodatkowe 128 nie zaszkodzi ;p Sam juz nie wiem…
Złączono Posta: 03.08.2007 (Pią) 1:47
dopiero teraz zauwazylem ze w swoim poscie dales jakis inny link ;p sora.
tez sie przyglądalem tej karcie ale ma czas dostępu 2ns (przy 1,4 na galaxy) co chyba robi juz róznice ? Do tego troche gorsze taktowania…Co stakiego sie sklania do tej karty? (procz ceny )