Zamiast tej nagrywarki Pioneer 216D
Tutaj masz lepszy zestaw:
ze sklepu sirius.pl
Jaki masz zasilacz (marka i moc) i czy będziesz kręcił to wszystko?
Co do karty dźwiękowej to możesz wziąć Creative Blaster X-Fi (ok 150 zł) lub Creative Sound Blaster Audigy (na allegro za ok 60-70 zł)
Ale nie X-Fi Audio! Jak już to nawet Używkę Music. Audio nawet nie ma proca od X-Fi tylko stary z Audigy.
benio , jakie masz głośniki/słuchawki przez które będziesz puszczał sygnał z kompa? Jak nic wielkiego to bierz http://www.ceneo.pl/147459
Co do zestawu to lepszy podał alzajac i właśnie coś takiego lepiej złożyć.
Rozumiem, że porządny zasilacz i obudowę masz?
Zasilacz ma bardzo duże znaczenie, obudowa trochę mniej.
Jak masz kasę, to najlepiej (z myślą o ciszy, jakości i przyszłości) Corsair 450W, jak kasy trochę mniej to OCZ SXS 500W rev.2 (nie sugeruj się liczbami, Corsair dostarcza więcej mocy niż ten OCZ).
Co do obudowy to tanie, a dalej bardzo dobre są obudowy Cooler Master Elite np. 331.
I jaki w końcu masz sprzęt audio? W płytach głównych zintegrowana jest karta dźwiękowa, więc jeżeli nic specjalnego, to bym oszczędził na zewnętrznej karcie.
Ta płyta ma zintegrowaną, a Ty dalej nie odpowiedziałeś jaki masz sprzęt…
W takim razie kompletnie nie opłaca Ci się wstawiać karty dźwiękowej, ta zintegrowana z płytą będzie wystarczająca.
Na jaki więc zestaw się decydujesz?
benio , mam tą prawie samą płytę którą tobie poleciłem i na tej samej zintegrowanej karcie muzycznej korzystam z Logitechów X-540 (5.1) i nie ma na co narzekać… z czasem może się kupi coś lepszego ale skoro ty chcesz podłączać słuchawki lub wieżę to zaoszczędź na tej karcie i weź corsaira 450W + cooler master elite 331
alzajac , na tych głośnikach powinieneś już poczuć różnicę między integrą a osobną, spróbujesz, to nie będziesz chciał wyjmować.
wiem ale kasy na razie niestety na nią nie mam ale może po nowym roku już się przesiądę na osobną
p.s creative sound blaster audigy wystarczy aby poczuć różnicę chyba :)?