Jaka zasiłka lepsza

Mam takie pytanie, a mianowicie jaki zasilacz jest lepszy.?

Maxpower 300 Wat czy Modecom ATX Feel 300 Wat??? :slight_smile:

Brałby ATX, ale niektóre z produktów Modecom pozostawiają wiele do życzenia. Nie wiem jak ma się to do zasilaczy.

Oba mają taki sam nędzny poziom, jak to ma iść do jakiegoś nawet starszego kompa i ma on pracować stabilnie to na allegro tanio można kupić 300W Seasonica, Delte czy Fortrona.

Oba są na czarnej liście zasilaczy, ale jak miałbym wybierać to modecoma, sentyment mam między innymi do niego,dlatego bo siedzi u mnie w kompie 3 rok i problemów z nim nie mam.

Używasz modecoma wyżej wymienionego??

Fortron jest nice

i porządnie zrobiony polecam :).

Pytałem się jaki zasilacz jest lepszy ponieważ obecnie używam Modecoma Feel ATX 300 Watt.

Przy sprzęcie:

Intel p4 2.8 Ghz

Płyta EP-4PEA9I

Ram 1 Gb 400

Grafika GF 6200 256

i gdy mam Procka na 2.800 Ghz ustawione to po chwili jak uruchomie komputer to się zawieśi.

I chciałem spróbować na tym Maxpower, wypróbować czy będzie robiło to samo.

To już kup fortona 500-60ghn 80+ lub odpowiednik 300 wat za mało szczególnie zasilaczy z black list ;].

edit na twój zestaw to min 400wat zasilacz markowy tego fortrona 500w możesz mieć za ok 190 zł

A to zcinanie jest spowodowane właśnie tym zasilaczem?

tak

aha, to jaki zasilacz był by dobry do tego sprzętu i dodatkowo zamiast tej GF 6200 bardzo słabej :stuck_out_tongue: jakiś gf 7300 gt?? :slight_smile:

Najprędzej, ale może też być winny ram, dysk, kondensatory. Na początek zmień zasilacz potem zobacz dalej będzie problem sprawdzasz resztę.

Najtaniej taki będzie dobry.

http://www.allegro.pl/item962488692_now … cichy.html

Jak pisałem możesz być pewny fortrona fsp 500-60ghn 80+ lub kupić inny markowy ,nie kupuj zasilaczy z czarnej listy bo zwalisz sobie kompa

czemu od razu 500w ?

mieć zapas mocy na modernizacje/lepiej zasilacz działa jak ma średnie obciążenie czyi mieć ok 150 - 200w zapasu ;].

500w do tego zestawu zupełnie nie potrzebne, no chyba że planuje niedługo modernizacje całego komputera to wtedy sie zasilacz przyda.

A tak to co podał Tobi wystarczy :wink:

Zdecydowanie najlepiej unikać zasilaczy no name! lub takich które znajdują się na czrnej liście !uszkodzenie sprzętu gwarantowane lub niepoprawne działanie komputera. A co do twojego zestawu to w zupełności wystarczy zasilacz o mocy 400W z tym że markowy!.

Dzięki za rady:) zakupie Modecoma MC-350:)

Nie ma 7300GTX…

Scorpio TU nikt nie pisze o GF 7300 GTX tylko o 7300 GT :slight_smile:

pozdro

TomaszM pisał o 7300GTX :slight_smile: ale widzę post jego został usunięty.

aha, no chyba że bo nie widziałem nic takiego :P:)