Jaki kodek na WIN7 x64 polecacie

Witam.

Jaki kodek polecacie na WIN7 x64. Zaistalowałem K-Lite Codec Pack 64-bit 3.8.0 jednakże okazało się, że nie odtwarza mi rmvb i zainstalowałem Real Altenative i chodzą mi wszystkie filmy. To skoro chodzą mi wszystkie filmy to jest sens instalować jeszcze inne kodeki? Bo jak wiadomo WIN7 ma te kodeki wbudowane i praktycznie wszystkie filmy mi chodziły od razu po instalce Windowsa.

No to skoro chodzą wszystkie filmy to nie ma sensu instalować dodatkowych kodeków .

Ja osobiście używam takiego zestawu :

Win7codecs i Real Alternative .

To po co instalowałeś kodeki, jeżeli Ci wszystkie filmy chodziły? Jak będziesz miał 15 kodeków takich samych to Ci filmy nie będą chodzić 15 razy szybciej.

Nie napisałem, że wszystkie filmy mi chodziły tylko prawie wszystkie. Nie chodził mi m.in. rmvb jak napisałem dlatego zainstalowałem paczke K-Lite Codec Pack 64-bit 3.8.0na WIN7 bo myślałem, że ona rozwiąże problem i rmvb pójdzie.

K-lite Mega Pack + dodatek kilku kodeków na x64 + ewentualnie real alternative - i masz wszystko co potrzeba do odtwarzania i kodowania.

Właśnie o tym napisałem. Doinstalowałeś niepotrzebnie kolejny pakiet kodeków. No chyba,że odchaczyłeś inne oprócz rmvb?