Kartę lepiej wziąć Galaxy.
Jak chcesz Athlona i GeForca, to możesz wziąć zestaw taki jak mój w podpisie, tylko karta to 8800GT, a reszta na RAMy 800MHz i im więcej masz kasy tym lepszego proca (może być np. 5600+ z 2MB cache’u). Obudowa jaka chcesz. Możesz dysk zmienić na mniejszy - będzie taniej…
czytając to wszystko podjąłem decyzje dzięki za pomoc zamówiłem:
AMD Athlon 64 X2 E6000+
Asus Gforce 8800GT 512 RAM
250GB SATAII 16MB
2 GB RAM DDR2 King Stone 800MHz
płyta główna nie pamiętam jaka ale z gigabyte nforce cos
- obudowa, zasilacz, mysz, klawiatura
razem 1800zł.
widać, że umiesz czytać
Wziąłeś słabego procka, który się będzie grzał i pobierał dużo prądu.
Dysk nie wiadomo jaki ?
RAM słabej firmy Kingstone.
Zasilacz pewno tracer bo nawet nie podałeś.
Płyta także nie wiadomo.
Oj to po co było tworzyć wątek jak i taknie korzystasz z rad. Rób po swojemu AMD nie podupadnie :mrgreen:
@destroy - jak nie kręci to Athlon będzie ok, tylko lepszy 5600+(65nm) z 2MB cache’u bo się mniej grzeje…
To co on wybrał to jest tragedia.
Athlon 6000+ n/c :x
Kingstony DDR2? też n/c :x
8800GT od Asusa? Mogłeś wziąć ze zmienionym chłodzeniem np: Galaxy. (Gdzieś czytałem w necie że Asus też ma jakiś model ze zmienionym chłodzeniem)
Płyty nawet nie pamiętasz? … :x
A zasilacz jaki? razem z obudową? :x
My tu nie chcemy gnębić ludzi. Pomagamy im po to żeby byli zadowoleni ze swojego sprzętu. Jak widać nasza pomoc poszła na marne.
najlepiej zrobi jak kupi konsole
Konsola służy przede wszystkim do gier a na PC masz więcej rozrywek. Po za tym na PC masz tańsze i więcej gier. A za 2000zł to można złożyć kompa przy którym konsola się chowa.
nie no jasne , to była tylko ironia co do wyboru sprzętu przez kolegę
allegro.pl
Co wy z tymi 8800 GT/GTS/GTX. One kosztują ok. 500-600 zł a ja osobiście polecam 9600GT lub 9800GTX ale chyba ci kasy nie starczy 9800GTX. Ale 9600Gt polecam jak najbardziej koszt ok.600zł