Jaki Komputer do 2000zł?

Kartę lepiej wziąć Galaxy.

Jak chcesz Athlona i GeForca, to możesz wziąć zestaw taki jak mój w podpisie, tylko karta to 8800GT, a reszta na RAMy 800MHz i im więcej masz kasy tym lepszego proca (może być np. 5600+ z 2MB cache’u). Obudowa jaka chcesz. Możesz dysk zmienić na mniejszy - będzie taniej…

czytając to wszystko podjąłem decyzje dzięki za pomoc :wink: zamówiłem:

AMD Athlon 64 X2 E6000+

Asus Gforce 8800GT 512 RAM

250GB SATAII 16MB

2 GB RAM DDR2 King Stone 800MHz

płyta główna nie pamiętam jaka ale z gigabyte nforce cos :smiley:

• obudowa, zasilacz, mysz, klawiatura

razem 1800zł.

widać, że umiesz czytać

Wziąłeś słabego procka, który się będzie grzał i pobierał dużo prądu.

Dysk nie wiadomo jaki ?

RAM słabej firmy Kingstone.

Zasilacz pewno tracer bo nawet nie podałeś.

Płyta także nie wiadomo.

Oj to po co było tworzyć wątek jak i taknie korzystasz z rad. Rób po swojemu AMD nie podupadnie :mrgreen:

@destroy - jak nie kręci to Athlon będzie ok, tylko lepszy 5600+(65nm) z 2MB cache’u bo się mniej grzeje…

To co on wybrał to jest tragedia.

Athlon 6000+ n/c :x

Kingstony DDR2? też n/c :x

8800GT od Asusa? Mogłeś wziąć ze zmienionym chłodzeniem np: Galaxy. (Gdzieś czytałem w necie że Asus też ma jakiś model ze zmienionym chłodzeniem)

Płyty nawet nie pamiętasz? … :x

A zasilacz jaki? razem z obudową? :x

My tu nie chcemy gnębić ludzi. Pomagamy im po to żeby byli zadowoleni ze swojego sprzętu. Jak widać nasza pomoc poszła na marne. :frowning:

najlepiej zrobi jak kupi konsole :smiley:

Konsola służy przede wszystkim do gier a na PC masz więcej rozrywek. Po za tym na PC masz tańsze i więcej gier. A za 2000zł to można złożyć kompa przy którym konsola się chowa.

nie no jasne , to była tylko ironia co do wyboru sprzętu przez kolegę :wink:

allegro.pl

Co wy z tymi 8800 GT/GTS/GTX. One kosztują ok. 500-600 zł a ja osobiście polecam 9600GT lub 9800GTX ale chyba ci kasy nie starczy 9800GTX. Ale 9600Gt polecam jak najbardziej koszt ok.600zł