A skąd wiadomo, że w MSI jest słaba matryca?
Mówisz o MSI GL63 i5-9300H/8GB/256 GTX1650
Ponieważ zamontowana jest matryca TN. Porównaj sobie z matrycą IPS.
Kurcze, no ale jednak tańszy jest od Lenovo
Mnie kiedyś ktoś polecił G1050Ti-15PL31 na forum cd actions i do dzisiaj nie żałuję wyboru. W pełnie zoptymalizowana konfiguracja pozwala na komfortową zabawę na tym sprzęcie.
A co myślisz o tym ASUSie FX505?
Kluczowe słowo kiedyś, przy niewielkiej różnicy, tylko 1650… +25%wydajności.
i tak jest za drogi, bo ma i7
Nie tyle drogi co …debilny Połaczenie i7 z 1050ti? Ten procek się niezmęczy nim nie padnie cały laptop za 5 lat.
Olej goła 1050, temat wałkujesz już 2tygodnie Za 3500 dostaniesz 1650 i żadnego laptopa z inna karta nawet nie rozważaj, jeżeli chcesz grac przez kilka lat to z 1050 wyrzucisz pieniądze w błoto
Ale FX505 jest też w konfiguracji z 1650 z Ryzenem 5 3550 H, dyskiem 512 GB PCie SSD
Tak wałkuję, bo nie chcę “wyrzucić pieniędzy w błoto”, np. MSI GL63, który okazał się mieć matrycę TN o słabych kątach widzenia.
PS. wiem, że 1050 nie kupować, jedynie co bym wybrał to 1050ti albo 1650
Okej, okej, tylko wiesz: wszystkiego w takiej cenie nie dostaniesz
A na poważnie… w laptopie nie potrzebujesz mega matrycy, raczej nie będziesz grał na słońcu, w domu możesz podpiąć monitor, a 1650 tylko w csgo na minimalnych ma szansę dać te 120 fps byś takiego odświeżania potrzebował Wiem trochę mieszam, ale zwracam tylko uwagę, że nie sztuką chcieć coś coniewykorzystane bezie
Myślę, że przy konsumowaniu dużych ilości treści taki ekran dobrej jakości też jest wskazany. A jak z chłodzeniem tego MSI, dobre jest?
Zależy, chyba nawet filmy w wysokiej rozdzielczości sa do 60 kompresowane Zresztą w lapkach za 3500k raczej nie dają ekranów z Kiano, więc nie oślepniesz
Z tym chłodzeniem nie powiem Ci, to musiałby ktoś mający się wypowiedzieć.
Nie tylko filmy, ale i tekst wyraźny się przyda
Rozumiem o co Ci chodzi, ale wiesz, jak chcę go kupić na kilka lat no to nie tylko podzespoły się liczą, bo silnik od mercedesa w ramie malucha?