Jak w temacie Stoję przed kupnem pierwszego laptopa i chciałbym nie wywalić pieniędzy w błoto. Maksymalna cena to 4000zł. Ewentualnie +300-500zł, ale wolałbym się zmieścić w czterech. Napiszę trochę o moich oczekiwaniach.
Nie interesują mnie małe laptopy, raczej te większe Żeby ekran był przyzwoity, dobrej jakości i duży. Będzie on wykorzystywany standartowo do prac biurowych (word itp.), internet, muzyka, filmy, obróbka zdjęć w PS, może jakieś gry typu Flight Simulator X. Czyli jakiś szybki, wydajny procesor + dobra grafika, płyta główna, pojemny dysk twardy. Czyli można powiedzieć laptop uniwersalny, do internetu, ale i żeby podczas gry albo pracy w programach graficzny również dawał radę.
W Media Markcie facet polecał mi Sony notebook VGN-FW41E
Dzięki. A jak ta Toshiba ma się do tego Sony co mówiłem? Cena jest taka sama. Różnica widzę jest w procesorze. No i Sony ma troszkę większą przekątną ekranu i większa rozdzielczość. Reszta praktycznie taka sama. Chyba te dwa laptopy to ten sam poziom, wydajność? Tylko czy ten Sony nie ma lepszego ekranu? I tak się zapytam czy warto kupować laptopy Sony? Toshiba podobno najlepsza, ale patrzę, że Sony też ma bogatą i drogą ofertę.
sony ma kiepski procesor, dobre CPU ma toshiba tak samo aristo, mam geforce 9600 M GT w swoim lapku i moim zdaniem jest ok jeśli chodzi o gry w końcu nic nie zastąpi konsoli do gier. Szału nie ma ale lipy tez nie dirt, grid, nfs undercover i Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas 2 chodziły ok grałem na detalach medium i hight
On jest zarąbisty, wszystko na nim normalnie można zrobić a jak wymienisz napęd na Blu-Ray to normalnie będzie centrum multimedii i w dodatku ekran 16" HD POLECAM