Jeszcze raz napiszę. XFCE jest fajne i szybkie, ale to co jest w xubuntu jest zepsute… Przerobione, żeby przypominało GNOME…
Nie polecam. Lepiej zainstalować vanillowe XFCE na Ubuntu albo jakieś inne distro (np. Debian)
Jeszcze raz napiszę. XFCE jest fajne i szybkie, ale to co jest w xubuntu jest zepsute… Przerobione, żeby przypominało GNOME…
Nie polecam. Lepiej zainstalować vanillowe XFCE na Ubuntu albo jakieś inne distro (np. Debian)
Porsiłbym o dokładne wymagania każdej wersji Linuxa począwszy od Ubuntu do Mandrivy oraz jaką wersję najlepiej mi polecacie na wyżej opisanym sprzęcie…
>>> Duron 805Mhz, 512 SDRAM 133Mhz, HDD 20 GB, NVIDIA Ge-Force4 MX 440 with AGP8X <<< i jak^^ który Linux teraz…Mandriva, czy Ubuntu…po kolei czekam na solidne odpowiedzi;]
Rozumiem że tylko te 2 bierzesz pod uwagę?
To MDV z Xfce
Tak…Ubuntu lub Mandriva…czyli “MDV z Xfce” (??)
Wg mnie tak. Chociaż tam też jest przerobione Xfce…
Ogólnie to przejrzyj sobie http://jakilinux.org
Szczególnie porównanie tych 2 dystrybucji.
Albo jakaś inna Cię może zaciekawi.
Więc, żeby nie było wątpliwości…“Ubuntu Linux MDV z XFCE” mało to rozumiem…
No ja też to mało rozumiem.
A może masz troszkę sił na poczytanie?
Jak tak to Debian ze środowiskiem graficznym Xfce. Jest nawet graficzny instalator.
Na sprzęcie, który już opisałem…mam do wyboru GNOME, KDE 4.0, Slackware i OpenSource 11.0^^
Jak masz do wyboru, GNOME, KDE4.0, Slack i opensource 11.0 to na razie (przynajmniej) zostań na Windowsie w międzyczasie czytając co nieco o Linuksie.
opensource 11.0 wydaje się być interesujące
Ehh każdemu może się pomylić przecież Chociaż opensource 11.0 rzeczywiście fajnie zabrzmiało
tomp-90 , jak widzisz lepiej nie pisz z pamięci bo różne dziwne rzeczy z tego wychodzą Poczytaj trochę o Linuksie i środowiskach graficznych, żeby chociaż mniej więcej orientować się o co chodzi.
http://jakilinux.org/linux/linux-od-czego-zaczac/ - tutaj taki ogólny artykuł wprowadzający w kilka popularnych dystrybucji.
środowiska graficzne…czy nie można mieć zwykłego, przeciętnego Linuxa bez tych bajerów<??>:|
lol, możesz miec samą konsolę.
Droga wolna
Co może okazać się lepsze Mandriva PowerPack czy Extreme…
tomp-90 , pisałem żebyś poczytał trochę… ehh na pierwszy raz z samą konsolą byś nie dał rady
Po prostu M$ tak was ogranicza, że w Windowsie nie ma możliwości wyboru innego środowiska graficznego, co nie oznacza że do takiej sytuacji trzeba się przyzwyczajać
Co może okazać się lepsze? Nie wiem, nie używałem, poczytaj o różnicach między tymi edycjami.
A co sądzicie o nowym SUSE 11 ?? Instalował ktoś z Was już ten system ??
ja bym zainstalował Ubuntu 8.04 albo OpenSuse 10.2 i Xface ja mam 750 MHZ i chodzi bez problemu
Tyle że już wyszło openSUSE 11
a ja bym poszukiwał distro-które ma już zainstalowane stery do karty graficznej (GF 6100)(tak żebym mogł odpalić Compiza czy beryla)
Dawid12345 , mandriva 2008. Do każdego distro można doistalować sterowniki. Beryla już nie ma, ponieważ grupy comzyłypiz i beryl połączyły się i jest compiz fusion.