Na razie mam SE K300i, ale niedługo zmienię go na SE W810i.
ja mam nokie 3220 od roku.
ja sobie zmieniłem teraz na W200i
NOKIA 6260 i nowa NOKIA 6080 (do sprzedania)
SE K750i.
NOKIA 6610
Ja mam nokie 6101 i troszkę ubolewam z powodu niewystarczającej ilości pamięci
ja mam se w200i od 2 miesiecy i nie narzekam, soko telefonik duzo opcji chociasz juz mi sie znudzil
a ja mam Nokie 6030 - telefon do dzwonienia świetny, jednak szukam teraz jakiejś nowej Nokii
Nokia 6234 podobno ma pare bajerów ale nie zauważyłem telefon jest do dzwonienia.
Aktualnie mam Nokia 6300
I jestem z niej bardzo zadowolony. Platforma Series40, szybka i dobrze zaplanowana. Sporo możliwości personalizacji. Nawet dobry aparat 2MP, karty MicroSD - szybko działa nawet 2GB. Odtwarzacz MP3, można nadawać muze przez Bluetooth 2.0. Jedyny minus to bateria - max 3 dni, jak dużo zabawy + muzyka to można zjechać w dobę.
Ten problem rozwiązałem dokupując dodatkową baterię i stacjonarną ładowarkę baterii Nokia DT-14.
Wcześniej miałem Nokia 6270
Spoko telefonik, bateria trzymała na początku 5-6 dni, później trochę krócej. Głośniki stereo. Aparat 2MP + lampa. Platforma Series40, telefon szybki w działaniu. Gorzej przy operacjach na karcie MiniSD. Odtwarzacz MP3, odtwarzanie przez BT 1.0.
Nie polecam żadnych Nokii z Symbianem!
Jak dla mnie wszystkie N’ki to szajs, bo są MUŁOWATE.
Jedyną firmą którą uznaję jest właśnie Nokia.
Miałem sporo ich aparatów zaczynając od 3330, kiedyś.
Sony Ericcson to szajs. Może i faktycznie nowe modele robią zdjęcia lepsze niż Nokia, ale oni wciąż nie potrafią poradzić sobie z prostym i intuicyjnym MENU (jako całokształt).
Pozostałe firmy nie istnieją.
Jak ktoś ma pytania odnośnie tych dwóch modeli to chętnie odpowiem
.
Ja mam Sagem My411x. Mi wystarcza, mogę posłuchać muzyki w dobrej jakości, nagrać jakieś video czy zrobić zdjęcie…
Mam teraz obecnie w tym momencie BenQ-Siemensa EF81 ale nie wiem czy nie będzie wymiany na Samsunga L760:P
Z BenQ jestem w 99% zadowolony, trochę słabe zdjęcia przy złym świetle.
Spoko telefonik, daje rade :lol:
Nokia 3250 (2GB microSD) + SE K750i (2GB MSPro) i starcza narazie. W lutym planuję przesiadkę na Nokię N95 lub E80.
Naprawdę nie polecam zakupu Nokii serii N ani E.
Miałem kontakt z wieloma modelami z Symbianem i rzygi.
Telefony może mają większe możliwości (z których i tak większość ludzi nie korzysta) ale ich szybkość działania jest największym problemem i może doprowadzić do nerwicy. Lepiej zastanów się nad jakimś nowym modelem na Series40. Co raz wypuszczają nowe i coraz to lepsze.
Z resztą zrobisz jak chcesz
Obyś kiedyś nie wspominał moich słów :x
nie przesadzaj bo mam nokie N70 i do tego karte 512Mb i telefon działa przyzwoicie jak ktoś załaduje karte 2 gb i w dodatku na full to nie ma co się dziwić że tel zwalnia pozatym E65 jest jednym z najszybszych telefonów na symbianie i w nim prawie w ogóle nie odczuwa się spowolnienia. Druga sprawa jak ktoś nie umie urzywać tela z sybianem i pootwiera “milion” aplikacji a następnie nie "wyłaczy’ ich z użycia (nie każdą aplikacje wyłącza “C” czy czerwona słuchawka) to również nie ma się co dziwić że telefon wolno działa.
Też mam ten telefon Polecam Tylko jeśli lubisz grać w coś na telefonie to odrazam ten telefon :]
Telefon z Symbianem działa znacznie wolniej niż taki bez… i chyba każdy to wie.
Poza tym uruchamia się minutę, a mój poniżej 10 sekund.
Mam kolejny już z Series40 i wiem że chodzi szybko, nawet jeszcze szybciej niż poprzednik.
Mam kartę Kingstona MicroSD 2GB, załadowaną w 75% i działa błyskawicznie.
Naprawdę szybko poruszam się po katalogach, szybko przegladam zdjecia, szybko wczytuje liste MP3… wiec nie mow że nie zależy to od telefonu.
Obsługiwałem już niejeden telefon z Symbianem i wiem o czym mówię.
Tobie może się wydawać że jest normalnie, no bo masz w końcu N’ke :lol: ale w rzeczywistości tak nie jest.
Co do twojego N70 to mam kumpla któremu taki właśnie telefon niedawno zanurkował. Zaproponowałem mu 6300 i kupił. Na drugi dzień powiedział głośno i wyraźnie że taka N70 w porównaniu do tej 6300 to “g*wno, parszywe g*wno”.
Aktualnie mam Samsunga e250 i narazie nie myślę o zmianie