Mogę polecić Ci jeszcze Godsend
Polecam Saw. Genialny film z dobrym zakonczeniem.
A dodatkowo polecam The thing (Coś) bodajże z 1982 roku ale jest po prostu niesamowity klimat pomimo że film ma tyle latek na karku…
no to jedziemy:
-
Koszmar z Ulicy Wiązów, zwłaszcza 2 część
-
Droga Bez Powrotu
-
Oszukać Przeznaczenie, obi części
-
TO! Stephena Kinga
-
The Thing - był ostatnio na POlsacie, i dobrze bo kiedy to oglądałem na VHS to nic nie było widać
ehehe
-
Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną
-
ze slasherów to Piątek 13-tego albo Halloween
-
Seria z lalczeką Chucky też jest całkiem miła dla oka
-
Gothika
-
seria Żywych Trupów (rok 74, 85, 90 i 2003)
-
Return of the Living Dead część 1 i 2 (teraz kręcą 4 i 5 :D)
-
seria Evil Dead (klasyka)
-
być może spodoba sie Hellraiser
a poza tym to http://horror.com.pl/filmy/index.php (to nie reklama :P) -> można poczytać o horrorach i wybrać to co się wyda ciekawe
lub Zły zakręt- to jest to samo. Film wypas
jeżeli chodzi o TO “IT” Kinga - też dobry -240 min ale stary jak świat
stare horrory są najlepsze (lata 80 i początek 90) to co teraz robią to w większości średnie filmiki robione pod publikę (czyt. komercja bez klimatu), chociaż zdarzają się jeszcze wyjątki
jak właśnie Saw
Polecam The Ring 2…
No Klątwe oglądałem w nocy i w niektórych momentach sie przestraszyłem.
no wymieniajcie wszystkie hoorrory niema co ale seria laleczki czki była najlepsza ogladało sie kiedyś chyba na tvn 7 leciało już nie pamiętam powini jeszcze raz puśćić to
Ring 2 jest gorszy od jedynki polecam Ci obejrzec Anakondy:polowanie Na krwawa Orchide;dLub Dom na nawiedzonym wzgorzu - goscie sa zamknieci w starym psychiatryku jakie akcje sie tam dzieja
a moze piła tez niezły film
ludzie czytali byscie poprzednie wypowiedzi film juz kilkakrotnie wymieniany i za kazdym r4azem inc konkretnego nie zostalo powiedziane na ten temat :evil: :evil: :evil: ja bym polecil jeszcze trzyczecie zapomnianego juz filmu Omen :lol: nawet fajne jednakze jezeli ktos nielubie filmow o tematyce religijnej w polaczeniu z horrorem to niepolecam :lol:
Nie badz taki do przodu
Polecam także filmy:
-gdy zapada zmrok
-13 Dzielnica
-Poznaj moich rodziców
-The Blair With Project
-Sniper 23 dni grozy
A ja polecam remake “The Eye” braci Pang. Według informacji, które pojawiły się w KFC Forums remake stylowego “The Eye”, filmu mistrzów horroru z Hongkongu, braci Oxide’a i Danny’ego Pangów, zrealizowali także twórcy z Bollywood. Indyjski remake “The Eye” jest podobno identyczny z oryginałem z tym, że grają w nim lokalni aktorzy. Może być niezłe. 8)
Żródło informacji: stopklatka.pl
The Blair Witch Project - można się przestraszyć, za to dwójka to już badziewie - coś jakby thriller - kryminalny ( ), a nic strasznego tam nie ma. :?
Przychylę się do tego
Dodatkowo, jeśli ktoś jednak lubi takie klimaty, to polecam wszystkie części “Egzorcysty”, włącznie z ostatnią - “Egzorcysta - Początek”.
Do wspomnianych już tu japońskich horrorów “Klątwa” i “The Ring” dodałbym jeszcze jeden, nieco mniej znany - “Dark Water”.
No fakt zapomniałem zupełnie o Blair Witch Project. Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych horrorów. Nie dość że oryginalna konwencja, czyli coś w formie dokumentu, to na dodatek jest to film który starszy przede wszystkim dźwiękiem Gdy ogląda się go w zupełnej ciszy i ciemności no to sam miód i orzeszki ehehe
rewelka
ja bym powiedział że przeciętny, ot typowy film nastawiony na ilość oglądających a nie jakość i fabułę produkcji :roll:
dokladnie zgadzam sie z przedmowca ten horror nawet straszny nie byl taki lajtowy czytajac wasze wypowiedzi musze owiedziec ze chyba najlepsze horrory zostaly wymienione wylaczajac oczywiscie 13 duchow :roll: