Piszę na tym forum, ponieważ mam pewien problem i nie umiem go rozwiązać.
Planuje zakup tych głośników http://megamarket.org.pl/index.php?main … s_id=32747 ale jest niestety pewna rzeczy która mnie niepokoi. Czy potrzebuje dodatkowo jakies specjalnej karty dzwiękowej, specjalnych wejść do komputera aby mi te głośniki działały? Niestety jestem totalnym laikiem w tych sprawach i prosiłbym o jakieś szczegółowe wyjaśnienie.
napisz jaką masz kartę dźwiękową a wszystko się wyjaśni. Teraz zazwyczaj komputery są wyposażone w karty 5.1 albo i więcej więc myślę, że nic nie będzie potrzebne
Pokój mam mały, zależy mi głównie na muzyce ale również na filmach i grach. Czy jest jakies lepsze wyjście do 250zł? Więcej niestety nie mam. Najpierw jednak proszę o rozwiązanie pierwszego problemu.
Płyte główną mam chyba AMD Socket 939 GIGABYTE GA-K8N51PVMT-9-RH
– Dodane 11.08.2009 (Wt) 13:57 –
Cóż, wydaje mi się że i tak nie skorzystam z wszystkich możliwości jakie dają te głośniki. Może polecicie coś dobrego z głośników 2.1? Chodzi mi głównie o muzyke, ale wolałbym żeby były one porządne
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Masz “Realtek ALC880 audio codec” i “6 x złącze audio (Line In / Line Out / MIC In / Surround Speaker Out(Rear Speaker Out) / Center/Subwoofer Speaker Out / Side Speaker Out)”.
Jeżeli masz mały pokój i zależy Ci głównie na muzyce, to bierz porządne stereo (2.0) Geniusa. Za 180-190zł masz Sp-Hf2000X, jak możesz to dołóż, jak nie to bierz np. Sp-Hf1250X - zdecydowanie lepiej niż plastikowe pierdziawki 2.1 od Creative czy Logitecha w tej cenie.