Jakie macie zainstalowane gierki na Kompie?

to znaczy w crysis a juz pocinalismy z kumplami najleprze bylo ja sobie granata rzuciłem pod nogi ale tam

w most wantedzie bawilem sie w tokio drift tez swoje wygralem ale teraz mam hdd 500 gb a nie 200 to sobie moge pozwolic

a jaka jest roznica miedzy crysis a crysis warhead bo co nie czaje

Call Of Duty Modern Warfare sie wybiore do kumpla bo nie wiem czy uciagnie :wink:

Crysis warhead - akcja dzieję się w tym samym czasie i na tej samej wyspie co w crysis tylko Ty grasz inną postacią, a mianowicie wcielasz się w Psychola, kumpla z oddziału z pierwszej części. Do gry dodali nowe bronie i nowe pojazdy. Wykonujesz misje przeplatające się z tymi z Crysisa tylko z innej perspektywy.

Poczytaj np. tu: http://www.gram.pl/art_8A7gJ,1_Crysis_W … enzja.html

a skoro nie wiesz czy Modern Warfare Ci pójdzie to poważnie zastanów się przed kupnem Warhead’a:

to wymagania Warhead’a: * Procesor: Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz dla Visty), Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz dla Visty), AMD Athlon 2800+ (3200+ dla Visty) lub lepsze

* Pamięć RAM: 1GB (1.5GB dla Windowsa Visty) lub więcej

* Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6800 GT, ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro dla Visty) lub lepsze

* Pamięć vRAM: 256MB pamięci karty graficznej

* Wymagane miejsce na dysku: 15GB

* Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX 9.0c

* System Operacyjny: Windows XP z Service Pack 2 lub Windows Vista

* DirectX: 9.0c lub 10

a to Modern Warfare: Minimalne wymagania:

* Procesor: Intel Pentium 4 2.4 GHz, AMD Athlon 64 2800+ lub 1.8Ghz Dual Core

* Ram: 512MB RAM dla XP , 768MB dla Windows Vista

* Karta graficzna: nVidia Geforce 6600 lub lepsza, albo ATI Radeon 9800 Pro lub lepszy

* HDD: 8GB

Zalecane wymagania:

* Procesor: 2.4 GHz dual core lub lepszy

* Ram: 1GB dla XP, 2GB dla Windows Vista

* Karta graficzna: nVidia Geforce 7800 lub lepsza, Alvo ATI Radeon X1800 lub lepszy (z pixel shader 3.0)

* HDD: 8 GB

to crysis warchead jest dla slabszych kompow?

chyba dla lepszych [-X

czytaj:

Tym razem nie pokazali nowego silnika, który ponownie zdefiniowałby pojęcie “high-end PC”, a jedynie zafundowali graczom kilka kolejnych godzin na rajskiej wyspie w znanej już oprawie graficznej. CryEngine został też nieco zmodyfikowany, by otrzeć łzy z twarzy posiadaczy normalnych pecetów, choć podniesienie wydajności osiągnięto w nieco specyficzny sposób. Tyle telegraficznego skrótu, zabieramy się za szczegóły.

co chcesz przez to powiedzieć??

p.s. a tak na marginesie to nie używaj do pisania koloru czerwonego bo to kolor zarezerwowany dla Admina a zielony dla Moderatorów.

normalny PC to nie jest radeon HD i quad + 4gb ramu

tylko jak juz to P4 grforce 9xxx 2 gb ramu

czyli ze warhead ma nicby leprze wymagania -mnijsze niz orginal crysis

pisza ze poprawiona stary silnik (warhead) a nowy silnik byl w orginale i prezentem jest to ze nowasza wersja ma slabsze wymagania a efektami dorownuje w 70 % orginalowi

zgadzam się z tym co napisałeś teraz, ale wcześniej porównywaliśmy Modern Warfare i Warhead’a. Czyli porównując Crysis i Crysis Warhead to (zgodnie z tym co napisałeś) Warhead ma mniejsze wymagania od Crysis’a. Ale w porównaniu z Modern Warfare to ma zdecydowanie większe. A więc skoro obawiasz się, że Modern Warfare Ci nie pójdzie to tym bardziej powinieneś się martwić o to czy Warhead Ci pójdzie.

daj no wymagania morden wawre

bo gralem w crysisa ale orginal… (na przymulony hdd)

Crysis

Crysis Warhead

i nie zgodzę się że warhead ma niższe wymagania bo bardzo wysokie detale można bez dx 10 odpalić , plus w warhead mam o 5-10 fps mniej niż w crysisie

eeeeeee to pujdzie

grafa do cod morden warfre OK ram OK HDD OK tylko proca sie odciazy (anty wir OFF i wszystko i bedzie jazda)

Dodane 07.07.2009 (Wt) 18:11

witcher

ale warhead ma stary silnik

a crysis zwykly/orginal ma nowy

i wyzej masz na czerwono ze CRYTEK poszedl na reke i nie zaprezentowal nowego silnika bo jak by zaprezentowal to w warhead mialbys minimalna grafe hd a zalecana gtx

grzesiek218: wymagania masz wyżej(pod wymaganiami Warhead’a).

the.witcher: http://www.gram.pl/art_8A7gJ,1_Crysis_W … ona_4.html a i u siebie zauważyłem (minimalny) wzrost wydajności przy rozdziałce 1440x??? (nie pamiętam) i detalach na max. Ale kolega grzesiek218 najprawdopodobniej nie będzie grał na max. detalach i rozdziałce więc ta wydajność na mniejszych rozdzielczościach może być większa.

marc juz z tego nic nie rozumiem lepiej ci sie gra w warhead?

Powiem to tak: przy wszystkich detalach na max. i rozdziałce 1440x??? w Crysis miałem przeciętnie 40 FPS a w Warhead’zie 45. Różnica praktycznie nie zauważalna. Natomiast w Modern Warfare przy detalach na max. i rozdziałce 1680x1050 ilość FPS nie spada mi poniżej 60 i w każdym przypadku działały różne programy w tle, tj. Eset, fraps, czasami firefox i inne.

Dodane 07.07.2009 (Wt) 18:27

Moiżesz też wejść na jedną z tych stron i sam sprawdzić:

http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

http://www.yougamers.com/gameometer/10087/

ja w crysise miałem 50-60 fps , w warhead 40-50 , przy rozdzielczości 1680x1050 i max detalach (dx 9)

Teraz tylko

:arrow: PRO EVOLUTION SOCCER 2009+patch DOMMANU V 1.9

:arrow: UEFA EURO 2008

a ja:

Fife 2009

Swata 4(gram online)

CS’A

GRID’A

TITAN QUEST’a

NFS MOST WANDET :slight_smile: to wszystko…

:smiley:

Ja mam

Unreal 3

Wszysykie gry Steam (half life, half life 2,team fortress, counter strike, day of defeat itp…)

Quake 4 :]

• Warcraft III + dodatek The Frozen Throne

• Najdłuższa podróż

• Atlantis I

• Heroes III + Armageddon’s Blade

• Heroes V

O dziwo najdłuższa podróż nie działa pod Vistą, a pod Sevenem działa bez problemów :D.

EDIT: Doszły takie gry jak:

• Penumbra - Przebudzenie

• Penumbra - Czarna Plaga

• Penumbra - Requiem

• Tomb Raider Legenda

• Dreamfall (sequel najdłuższej podróży)

• Tajne Akta: Tunguska

Burnout Paradise The Ultimate Box

F1 Delux 2009

Alarm of Cobra

ToCA Race Driver 3