Jakiego brak mi kodeka?


(michaś) #1

no własnie jakiego kodeka mi brakuje bo jak odtwarzam niektóre pliki vodep to kolory są tak jakby pozmieniane, wogóle zupełnie inne niz powinny być, cos tam niby widać ale to wyglada tak jakby patrzec przez podczerwień :slight_smile: może mi ktoś pomóc?


(aju) #2

Odinstaluj swoje obecne kodeki i zainstaluj tą paczkę. :smiley:


(michaś) #3

no dzięki ale mi chodzi o jakis jeden osobny kodek, nie wiesz jaki jest do tego potrzebny ?


(aju) #4

W jakim formacie są te filmy?

Ściągnij program gspot i sprawdź jakim kodekiem zostały zakodowane i czy posiadasz taki w systemie.


(FXJ) #5

Polecam ci K-Lita Mega Codac Pack, jest najlepszy i wszystko ci odpali nawet z napisami ;D


(michaś) #6

no zainstalowałem tą paczkę ale i tak dalej to samo hmm tak samo mi sie dzieje jak np. odtwarzam teledyski na interii to samo ze jakies ziwne kolory sie pokazują


(aju) #7

Teledyski na interii nie są miarodajną skalą oceny, gdyż ich serwis często ostatnio nawala i dziwne rzeczy się dzieją ;]

Sprawdź na jakimś filmie który masz na dysku :slight_smile:


(Adarek) #8

Czy te filmy nie są czasem w formacie .wmv a Ty masz jakąś katrę ATI ??


(michaś) #9

tak mam radeona 9550 a te filmy są włąsnei w takim formacie


(Adarek) #10

Problem jest nie w kodekach tylko w sterowniku karty ATI.

W CATALYST Control Center dołączonej do sterowników karty >>Ustawienia grafiki >>> zakładka wideo - wszystkie ustawienia>>> Ustawienia pakietu windows media odznacz Akceleracja wideo pakietu windows media

Zastosuj >>OK.

Nie pamiętam czy potrzebny będzie restart. Spróbować nie zaszkodzi.

:mrgreen: