Jportal i ostatnio na Forum


(m@teo) #1

Mam pytanko co tzreba zrobić żeby wyświetlało mi się ostatnie tem,aty na forum w jportalu ? Fourm jest w innym folderze ale na tym samym serwerze :smiley:


(lazikar) #2

Wszystko ładnie ale jakie to forum, to z j portal czy phpbb???


(m@teo) #3

heh phpbb :stuck_out_tongue:


(lazikar) #4

http://www.phpbb2.pl/download.php?d=42


(m@teo) #5

i co mam zrobić jak zainstaluje? :<

jest do tego jakiś kog czy co ?


(lazikar) #6

A w linku co masz???

Chyba kod czy ja mam zwidy


(Polko P L) #7

ten kod który tam jest podany rzeby umieścić na stronę to wrzucasz do bloku menu w jportalu


(lazikar) #8

Nie tak dokładnie.

Ok widze że przeczytanie instrukcji jest troche trudne.

Wiec robisz tak.

Masz tam pliki które kopiujesz odpowiednio do folderow:

copy topics_anywhere.php to topics_anywhere.php


copy language/lang_english/lang_topics_anywhere.php to language/lang_english/lang_topics_anywhere.php


copy templates/subSilver/topics_anywhere_body.tpl to templates/subSilver/topics_anywhere_body.tpl

copy templates/subSilver/topics_anywhere_result.tpl to templates/subSilver/topics_anywhere_result.tpl

copy templates/subSilver/topics_anywhere_result_rss.tpl to templates/subSilver/topics_anywhere_result_rss.tpl

Po czym wchodzisz na adres http://adres_forum/topics_anywhere.php

Zobaczysz możliwość stworzenia kodu. Ustawiasz co chcesz i generujesz kod który wstawiasz na j portal np do bloku.

7qn76b57pzalprqgm.jpg


(Polko P L) #9

może jak to za trudne:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=25850


(lazikar) #10

Własnie mi przypomniałes ze nawet to kiedys wpisałem do Pomocnika.

Wystarczy czytać.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 551#193551


(m@teo) #11

Hehe zapomniałem wam odpisac doszełem już do tego :stuck_out_tongue:

A mam jeszcze jedno pytanko http://cgsm.uk.pl wie ktoś jak usunąc ten rotator bannerów w tym logu?


(lazikar) #12

Że co???


(m@teo) #13

no jak się tego rotatora pozbyć jaką częśc kodu tzreba wywalić ?


(lazikar) #14

M@TEO napisz gdzie ty tam masz rotator bo albo slepy jestem albo sobie :roll:

Chyba ze ty nie piszesz już o tym co w temacie. :x


(m@teo) #15

no a weszłeś na tą stronę?

I widzisz w logu strony tam jest banner M@TEO SITE nie ? jak zrobić żeby ten rotator w tym logu przenieś np. do stopki? wies zo co mi biega ?


(lazikar) #16

A czy to jest z serwera dlatego ze darmowy.

Ja tego nie widze bo blokuje sobie reklamy.


(m@teo) #17

nie nie to nie z serwera

serwer jest płatny i bez reklam ale to jest rotator umieszczony w logu

i ja chciałbym go ztamtąd usunąc żeby przenieść np. do stopki bo mi troche loga zasłania :stuck_out_tongue:


(lazikar) #18

Podaj kod z index, ale skórki. :slight_smile:


(m@teo) #19

TO jest kod odpowiedzialny bodajże za logo :

w folderzez ze skórką/functions.inc.php

<?


// ==================================================

// UWAGA! ta skorka jest rekomendowana do przerobek

// jako wzor przez autora systemu jPORTAL

// ==================================================


$color[1] = '#FFFFFF'; // kolor uzytkownika

$color[2] = '#FFFFFF'; // kolor uzytkownika

$color[3] = $theme; // zawiera nazwe katalogu theme'a

$color[4] = '#F8f8f8'; // kolor uzytkownika

$color[5] = '#FFFFFF'; // 1 kolor listy (forum, panel admina, itp.)

$color[6] = '#A2A3A2'; // naglowek listy (opis kolumn na forum itp.)

$color[7] = '#FF0000'; // kolor czcionki naglowkow listy

$color[8] = '#A2A3A2'; // 2 kolor listy (forum, panel admina, itp.)

$color[9] = '#000000'; // kolor drobnych podpisow np. w katalogu stron


# =======================

# poczatek strony (do bannera)

# =======================



function header_open() {


global $color;


echo '

| logoup.gif |
| logoleft.gif |

'; } # fragment za bannerem # w przypadku braku bannera mozna # wszystko wstawic do funkcji poprzedniej function header_close() { global $color, $f_author; echo ’

| logoright.gif |
| logodown.gif |

'; // MENU GORNE echo ‘’; } # # # function left_menu_open() { global $color; echo ’

| '; } function left_menu_close() { global $color; echo ’ |

'; } function right_menu_open() { global $color; echo ’

| '; } function right_menu_close() { global $color; echo ’ |

'; } #============================== # tytul lewego okienka menu #============================== function left_menu_title_open() { global $color; echo ’

|

|

|

|

| ';

}

function left_menu_title_close() {

global $color;

echo ’

';

}

#==============================

end: tytul lewego okienka menu

#==============================

#==============================

tresc lewego okienka menu

#==============================

function left_menu_text_open() {

global $color;

echo ’ |
| '; } function left_menu_text_close() { global $color; echo ’ |

|

|

|

|

separ.gif


(lazikar) #20

Na samym poczatku masz kod od banera i loga. :slight_smile: