jPORTAL TechNet


(Kam) #1

Cześć. Próbuję wejść na ten portal (jestem adminem) i wychodzi polecenie, że baza danych chwilowo niedostepna. Za utrudnienia przepraszamy. Kiedy będzie dostępna??


(lazikar) #2

Tak jak napisałem na PW. Zainstaluj ponownie podając te same dane co poprzednio. :smiley:


(Kam) #3

Nie wiem sam już co z tym jest. Może opiszę to bardziej szczegółowo.

  1. Poszedłem do kumpla wgrać pliki na serwer,

  2. Zainstalowałem JPortal techNet,

  3. Kliknąłem na link po instalacji, który był trochę poniżej z gratulacjami ukończenia instalacji przenosząc się do JPortalu,

  4. Zalogowałem się jako admin z hasłem aaa,

  5. Zmieniłem hasło admina z aaa na swoje,

  6. Przejrzałem funkcje w Panelu Admina,

  7. Teraz dopiero usunąłem pliki instalacyjne,

  8. Po jakimś czasie próbowałem wejść do swojego portalu, ale pokazała się tylko biała strona z takim komunikatem: Baza danych chwilowo niedostepna. Za utrudnienia przepraszamy,

  9. Poszedłem do kumpla zmienić chmod'y na 777 (wszystkie pliki zaznaczyłem razem z katalogami, potem Plik --> zmień atrybuty i zmieniłem na 777,

  10. Drugi raz spróbowałem wejść na JPortal TechNet i pisze to samo: Baza danych chwilowo niedostepna. Za utrudnienia przepraszamy.

Opisałem dokładnie moje czynności. Jest tutaj jakiś błąd?? Nara


(lazikar) #4

Nie nie ma błędu. Może się upieram ale zrób tak jak ci napisałem na PW powinno zadziałać. Jak usunołeś pliki instalacyjne to musisz je wgrac spowrotem. :smiley:

Sprawdziłem przed chwilą na moim serwerze po instalacji jak uruchomisz ją ponownie to portal zachowuje się tak jak piszesz. Ponownna instalacja pomaga. :smiley:


(Kam) #5

Spowrotem wgrać pliki instalacyjne?? Po co??


(lazikar) #6

Po to aby ponowić instalacje. :smiley:


(Kam) #7

OK, spox. Sory, że Ci tak głowe zawracam, ale już sam się w tym pogubiłem :smiley: :wink:. Dzięki lazikar za rady, zainstalowałem ponownie i wszystko gra pięknie :smiley: :-D. Teraz już chyba mogę usunąć pliki instalacyjne nie? Nara


(lazikar) #8

Tak teraz usuń i zmień hasła. :smiley:

Fajnie że się udało. :smiley:


(Kam) #9

Jeszcze raz dzięki. Mam teraz podstawowe pytanie :-D: bo zrobiłem sobie blok Gimnazjum i chcę tam dodać jakiś link, a w PHP jestem very green, pomóżcie! :slight_smile:


(Kiepas) #10

a możesz podaj link???


(Kam) #11

Jasne: http://gimnazjum-miloslaw.prv.pl

Teraz już wiem m.w. o co w tym wszystkim chodzi :smiley: