Jportal?


(Dawidfajkowski) #1

czy istnieje jakis dokladny FAQ wszystko od podstaw , jak robic dzialy podstrony itd itp.

z gory dzieki


(lazikar) #2

Proponuje poczytać na stronach o tym cms.

http://zsyp.vel.pl/

http://jportal.pl/

i Biblioteka Riklaunima która coś nie działa w tej chwili.

http://www.rk.edu.pl/jportal.html


(Dawidfajkowski) #3

ok załapałem troche o co biega w jportalu ale chcialbym nowa skurke miec i nie wiem skad ja pobrac i jak zainstalowac ,i bannerek tez bym musial zmienic pomoze ktos?


(lazikar) #4

Skórki masz w adresie co podałem wyzej.

http://zsyp.vel.pl/download.php?id=003

folder kopiujesz do theme na serwerze i w PA wskazujesz. :slight_smile:


(Dawidfajkowski) #5

jeszce jedno bo jakos nie umiem znalesc rozbudowany licznik odwiedzin ,statystyki


(adam9870) #6

Benerek robisz w jakimś jakimś programie (flash, gimp) zapisujesz banerek w formacie gif pod nazwą logo, wrzucasz zrobiony banerek do:

theme/Deflaut/gfx/

Tam gdzie deflaut to może być inny styl.

Skorzystaj z stat 4u, zakładasz konto, dostajesz kod do wklejenia na stronę, wklejasz kod, i wszystko gotowe.


(Szcurek) #7

A jak można zrobić samemu skórkę do jportalu?


(lazikar) #8

Zobcz jak wygladaja te co są i pisz. :slight_smile:


(Dawidfajkowski) #9

chcialbym osiagnac taki efekt http://img.photobucket.com/albums/v723/Fajaka/staty.jpg


(adam9870) #10

Taki efekt chyba nie jest zrobiony w jPortalu, zdaje mi się że jest zrobiony w jakimś innym CMS-ie :?


(Dawidfajkowski) #11

to jest w jportalu :stuck_out_tongue:


(Jim) #12

ale to musi byc pisane w np. PHP czy moge zrobic np. w paincie skórke i potem ja wgrac?