K-Lite i problemy z filmami .rmvb


(walker123) #1

Mam K-Lite nowa wersja.

Włączam film rmvb - piszę ODTWARZANIE, ale nie odtwarza, po kilku/nasty sekundach załaduje się na tyle że widać jakiś obraz.

Mam kodeki od RealAlternative. Odinstalowanie K-Lite nic nie daje.

Co jest grane?


(Mlajtner) #2

każdy film rmvb tak ?


(walker123) #3

Tak


(XMan) #4

Sprawdż na innym odtwarzaczu.

Zainstaluj K-Lite oraz Real Alternative.

Tu jest mój post odnośnie prawidłowej instalacji w/w kodeków :

viewtopic.php?f=2&t=230120


(system) #5

ja miałem tak samo i zainstalowałem sobie RealPlayer-a i odtwarza mi zawsze


(XMan) #6

Mając te kodeki które poleciłem nie potrzeba instalować RealPlayera - powinien odtworzyć prawie każdy odtwarzacz.

,,rmvb" mają Real Alternative.


(walker123) #7

Coś żeś pomieszał Xman... :stuck_out_tongue:

Mam K-Lite, później RealAlternative - sporo kombinowałem-jak Ty pisałeś też, nie będę pisał o wersjach po bo co?

Ale po wgraniu RealPlayer działa, w końcu...


(walker123) #8

Znaczy obejrze sobie filma bez napisów, ale co tam.

Więc wniosek, nie instalować K-Lite? Bo na serio, wgranie kodeków do odtwarzania .rmvb nic nie daje.


(Placio74) #9

Hmm... możesz skorzystać z innego rozwiązania, czyli odtwarzaczy SMPlayer lub The KMPlayer.

Co prawda i tak jest wymagany Real Alternative lub RealPlayer (lub same biblioteki RealPlayer'a).

Jednak w przypadku zainstalowanego RealPlayer 11 mogą być problemy (przynajmniej z obsługą audio).


(Samba 77) #10

Mialem podobne problemy,zobacz http://forum.laptopy.info.pl/viewtopic.php?t=19326

Wywalilem K+lite zainstalowalem filtry http://dobreprogramy.pl/i...80317+rev.+1902 i nie ma zadnych problemow,polecam