Kamera Creative Live! Cam Video IM VF0350


(Juzio77) #1

Witam. Mam problem z kamerą wymienioną w temacie. Ma ona wbudowany mikrofon, dlatego też wolałbym używać jego, niż jak dotychczas zwykłego, podłączanego osobno. Odłączyłem więc stary mikrofon i chciałem użyć tego wbudowanego, ale nie był on wykryty przez system, toteż zainstalowałem sterowniki i już mogę go zobaczyć w spisie sprzętu, jednak nie łapie on w ogólne żadnych dźwięków. Ma ktoś może jakiś pomysł? Jaka może być tego przyczyna? Miał ktoś podobny problem?

Przy okazji mam pytanie: czy to, że nie mam swojego podglądu w Skype(tzn. tam gdzie być powinien jest nieruchomy obraz, jakby zdjęcie, a powinienem widzieć siebie "live") może być spowodowane zbyt słabą kartą graficzną(Riva TNT2 32mb :smiley: )?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!


(adam749) #2

Czy ten poprzedni mikrofon dobrze działał?? Ten od kamery podłączyłeś w miejsce starego?


(Juzio77) #3

Stary działał dobrze, a ten nowy jest tak zintegrowany z kamerką, że jest podłączony "razem" z nią przez USB (i tak go widzę w menadżerze urządzeń).

Podbiję jeszcze, bo zależy mi także na odpowiedzi na drugie pytanie.


(adam749) #4

Poszukaj w głośności (Panel sterowania > Dźwięki, mowa i urządzenia audio > Dźwięk i urządzenia audio > głośność urządzenia > zaawansowane) poszukaj tam może masz coś z USB MIC albo coś w tym stylu lub też w głośności wejdź w Opcje > właściwości > sprawdź czy masz coś związane z kamerą w "Urządzenie miksujące". Jak to nie pomoże to poczekaj niech ktoś inny pomoże, bo ja niemiałem styczności z taką kamerą i w ogóle kamery nie mam :frowning: .


(system) #5

spróbuj odinstalować kamerkę i zainstalować od nowa...mam kamerkę z mikrofonem i nic nie musiałem szukać w ustawieniach dźwięku...a podglądzie w skypie powinieneś widzieć siebie w ruchu ...


(Juzio77) #6

Dzięki, pomogło:) A że w podglądzie powinienem siebie widzieć, to wiem, ale widzę tylko coś jakby zdjęcie. Dlatego pytam czy może to być przyczyna starej, słabej karty graficznej.