Kamera internetowa spowalnia kompa

Od pewnego czasu nęka mnie dość irytujący problem. Mianowice mam kamerkę internetową Creative’a Live! Cam Vista IM. Po zakupie wszystko było OK, sprzęcik chodził bardzo dobrze i byłem z niego zadowolony. Jednak ostatnio dzieje się coś dziwnego. Gdy rozpocznę rozmowę video na którymkolwiek z komunikatorów (czy to Skype, czy AQQ, czy MSN itd.) to po chwili komputer się zawiesza i nie da się kompletnie nic zrobić. Czasami się odwiesza na chwile, ale po chwili znowu to samo. Jak już mogę coś zrobić to np. pisząc na gg literki mi wyskakują z opóźnieniem.

Sformatowałem nawet sobie dysk i postawiłem system na nowo, jednak problem pozostał.

Kombinowałem już ze sterownikami do kamerki, z innymi wersjami komunikatorów i nic.

Posiadam notebooka HP Compaq nx 6125, jeżeli to będzie istotna wiadomość, oraz system operacyjny Windows XP Home.

Proszę o pomoc gdyż ten problem jest bardzo uciążliwy, zwłaszcza, że kamerki używam bardzo często, a przez to co się dzieję nie mogę jej używać prawie wcale.

P.S. aha zapomniałem dodać, że momentalnie po zakończeniu konwersacji wideo wszystko wraca do normy i komputer chodzi idealnie.

Dobra poradziłem sobie już sam z tym problemem.

Pomogła instalacja sterowników do procka. Już byłem tak zdesperowany, że w końcu jakimś cudem do tego doszedłem :slight_smile: