Witam kolega ma karte dźwiekowa sam blaster i windowsa 98 nie ma sterowników włozył w slot karte i nic njak ma ją zainstalować jakie potrzebne sterowniki co pomocy
fajnie to jakaś nowa seria ??
może tak dokłądny model byś podał ?
hmm kurcze no nie wiem jaki dokłądny kurcze i trzeba steroniki na 98
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67885380
tu jest taka sama
Karta muzyczna Sound Blaster Live 5.1model SB 0100 potrzebuje sterowniki na 98
czy te bedą dobre http://komputery.wp.pl/cid,18717,info_i … info.html#
KARTY DŹWIĘKOWE SOUND BLASTER
SB 16 VIBRA ISA
teraz szukam do tej karty sterowników tez na98 tamta włozyłem do slotu podłonczyłem głośnik i chiałem instalować sterowniki i coś nie chce się nie wiem.
może to i chyba to0 ale nie moge sie coś zarejestrowac i scignąc tego pliku coś kurcze no 
mateo, możesz wejść na stronkę Creative’a i poszukać sterownika, wpisując numer modelu karty w polu:
If you know the file name or the product model number, enter it here
Jeśli nie wiesz, gdzie jest ten numer, to tu masz podane -> klik (wybierasz: “Audio, Graphics Products and Internal Modems” zobaczysz zdjęcie).
a tu to samo odnośnie numeru seryjnego ( Serial No. )-> klik (wybierasz: "Internal Audio -> “Creative Soundcards”)
Dzieki dzieki ale zobacze jeszcze raz sie zarejestrowac bo tam sa te dobre sterowniki a powieccie co to znaczy PCI a ISA to koleś ma starego kompa i czy to będzie pasowało do jego płyty głównej hmm.
Dzieki bardzo wiem wiem szukać trzeba samemu super ze są też obrazki np moja karta ma wejście PCI a tą co kupuje do kolesia wejście ISA to znaczy że obie bądą dziłąć czy co. A ty jesteś zarejestrowany tam bo nie moge ściągnąć tych sterowników.
Dziś próbowałem instalowac tą karte dźwiekową SOUND BLASTER
SB 16 VIBRA ISA włozyłem do slotu ISA potem włanczam komputer włożyłem windowsa 98 wszystko super system wykrył mi sprzęt instaluje go i potem wyskakuje włóż windowsa 98 druga edycje coś takiego czy np dyskietke startową a wiec chiałem zrobić dysklietke startową to toż komu nikat włóż drugą edycje windowsa, co robić.
-
potrzebuje dyskietke startową na windowsa 98
-
sterowniki do tej karty bo coś te nie dziłają.
Przy instalacji sterów do karty potrzebne są sterowniki z płyty instalacyjnej CD z WIN98SE(włóż ją do napędu CD).
System zainstaluje z płyty potrzebne stery.
No zgadza się dokłądnie tak robie wkładam komputer się uruchamia pokazuje że wykryto nowe urządzenie instaluje je i tak dochopdzi do połowy i wyskkuje włóż windows 98 wydanie drugie, albo dyskietke startową z windowsa 98, nie chce się zainstalowac a jak chcem zrobić dyskietke pokazuje sie też włóż windowsa wydanie 2 co jest grane.
A płyta z WIN98SE to dobra i z tym systemem.
A napęd CD sprawny i czyta tą płytę z WIN98SE.
Wskaż instalatorowi ścieżkę dostępu dokładnie do systemu WIN98SE na płycie CD i postępuj zgodnie z komunikatami.
Tak napęd dobry system też hmm no nie wiem co jest grane a z ka moge ściągnac dyskietke startową na windowsa 98se co.
A po co Ci dyskietka startowa WIN98SE przy instalacji sterów karty.
Utwórz sobie sam w systemie WIN98SE.
Lub masz tu.
Witam. Mam podobny problem. Potrzebuje sterów pod XP dla Crative Vibra 16s. Instalowałem chyba z 10 paczek już i dalej nie mam dźwięku.