Karta dzwiękowa VIA K8M800

Mam problem z płytą główną,a konkretnie z dźwiękiem.

W grudniu zaczął mi sie psuć dźwięk tzn. nie było słychać komunikatów “error’ow”,

lecz ostatnio nie słychać nic. To nie wina głośnik, bo mam głośniki w nowym monitorze oraz testowałem głośniki :wieży(pod AUX), słuchawki i nie działa.

Zworki, są dobrze podpięte dodam jeszcze ,że mam kartę dźwiękową zintegrowaną. Sterowniki również są dobrane odpowiednio czyli Realtek AC’97 .

Kartę dzwiękową podpinałem, ale nie działało dalej.Również podpinałem kartę dzwiękową pod USB i nie działało.

Czy muszę wymieniać płytę główną czy może zainstalować inne sterowniki??

Dzięki z góry

Jaki system?

System XP Pro SP2

Zobacz czy masz wybraną poprawną kartę dźwiękową (może widać tam wyjście cyfrowe zamiast analogowego), panel sterowania -> dźwięk … -> karta “audio”

Nie masz niczego wyciszonego w panelu?

OT. Strasznie lubię, gdy ktoś szczyci się w podpisie “Piszę poprawnie po polsku” i potem ma same błędy w swoim tekście, to takie… patriotyczne? jeszcze ta flaga…

dzwiek.png

Dodane 04.04.2010 (N) 21:05

Nie mam nic wyciszone…

Pani na polskim powiedziała, że pisze poprawnie :DD

Dodane 04.04.2010 (N) 21:17

dodam jeszcze, że mikrofon podłączony słychać ale muzyki nie

Jak nazywa się dokładnie ta płyta główna? Podałeś nazwę samego układu północnego.

Dokładna czyli co?

Na płycie mam napisane VIA K8M800

Jak uruchamiasz regulację głośności, masz tam suwak “Wave”?

Mam, i jest na full’a.

Bez dokładnej nazwy płyty nie mogę już więcej wymyślić. Model płyty powinien zostać podany przez ten program http://www.dobreprogramy.pl/Everest-Hom … 11558.html .

hundz , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Pole Wartość

Nazwa płyty głównej MSI K8MM-ILSR (MS-6741)

Spróbuj pobrać sterownik z tej strony http://www.msi-polska.pl/index.php?func … rod_no=601 .

Nie działa. Zresetowałem komputer, ale nie działa.

Możliwe, że to jest wina, że nie mam SP3?