Karta sieciowa , nie wykrywa jej


(Cichytg) #1

Witam ,mam o to taki problem :

Po formatowaniu i instalacji systemu na nowo i podłączeniu internetu nie wykrywa mi karty sieciowej.

Są dwie karty , jedna jest podłączona pod jeden ze slotów, a druga jest wbudowana w płytę głowną i jej własnie mi nie wykrywa .

Program Everest wykrywa że jest ta karta sieciowa , ale system jej nie wykrywa.Nie wiem co jest :confused:

Nie wiem dlaczego , pierwszy raz coś takiego mi sie dzieje pi formatowaniu.

System operacyjny to Win Xp Home Edition i zainstalowany Serwice Pack2.

Przepraszam że zakładam ten temat , możliwe że jest gdzieś na forum podony temat ,ale niestety jest już późno i nie chce mi się szukać ,a więc bardzo bym prosił o nie usuwanie tego postu.

Dziekuję


(Mireczek) #2

Witam.

A wszystkie sterowniki producenta do płyty głównej zainstalowałeś ? Jeśli tak, to sprawdź czy czasem w BIOSie nie jest ta karta wyłączona.


(Kamil198) #3

wgraj z strony producenta płyty głównej najnowszy bios


(pysiu) #4

Są dwie możliwości albo nie wgrałeś sterowników albo masz ją w biosie wyłączoną :wink:


(Cichytg) #5

w biosie jest właczona, ale sterownikow nie instalowalem bo chyba nie trzeba przy xp ,z reszta poprzednio nie trzeba było .

karta sieciowa to : 3Com3C190 Integrated Fast Ethernet Controller,


(pysiu) #6

to zainstaluj nie wszystkie karty wykrywa xp :wink:


(Cichytg) #7

spoko , juz zainstalowałem , jest juz cycuś :slight_smile:

problem rozwiązany , dziekuje za pomoc :slight_smile: