Karta telewizyjna winfast pvr2


(Jakubdelik) #1

witam podłączyłem nowa kartę telewizyjna WinFast pxdtv2300

zainstalowałem al nie odbieram mi tv mógłby ktoś mi rozpisać co zrobić , podłączyłem kabel od tv jak to robiłem w starej ale nie działa.


(leckow) #2

zainstalowales, to znaczy wlozyles karte do gniazda, zaistalowales sterowniki i aplikacje oraz wlozyles kabel.

jaki sygal odbierasz z anteny zewnetrznej, z kablowki?


(Jakubdelik) #3

podłączyłem kabel ,zainstalowałem i z kabla nie łapie sygnału a jak biorę wyszukaj kanały to mi się aplikacja wyłącza


(leckow) #4

sprawdz

panel sterowania-narzedzia administracyjne-zarzadzanie komputerem-menedzer urzadzen-kontrolery dzwieku wideo -

czy masz zainstalowany sterownik

gdy otworzysz ikone -winfast pvr2-

lewym przyciskiem myszy na ekranie /prawdopodobnie niebieskim/ wybierz -live update-

-- Dodane 01.01.2010 (Pt) 15:54 --

gdy otworzysz ikone -winfast pvr2-

lewym przyciskiem myszy na ekranie /prawdopodobnie niebieskim/ wybierz -wejscie video

dokonaj wyboru /prawdopodobnie/ analog tv


(Jakubdelik) #5

wszystko działa odbieram kanały ale nie mam dźwięku podłączyłem tylko kabel sieciowy muszę jeszcze podłączyć jakiś kabel od dźwięku czy ustawieniami się pobawić??


(leckow) #6

przy wlaczonym obrazie wcisnij klawisz h badz a, przelaczac sie bedzie tobie system pal b na pal d badz na secam.

jesli to nie pomoze to zobacz, co masz zaznaczone -preview tv by hardware encoding-

lub przy innym ustawieniu analogowe urzadzenie audio, wybierz -winfast pxdvr videocapture-


(Jakubdelik) #7

wciskam i nic się nie zmienia , ciągle nie ma dźwięku :confused:


(Kurp55) #8

Musisz podłączyć kabelkiem ( powinien być na wyposażeniu karty ) kartę telewizyjna do wyjścia audio na płycie głównej

komputera.Gdy po podłączeniu będzie głos z zakłóceniami (szum) wtedy należy nacisnąć na klawisz A klawiatury.


(Jakubdelik) #9

podlaczylem kablem ale glosu i tak nie ma jak nie było wciskam A i nic sie nie zmienia dziwne to strasznie bo w starej karcie mialem tak podlaczone i dzialalo :confused:


(leckow) #10

a jaka masz karte dzwiekowa?


(Jakubdelik) #11

zintegrowana Realtek High Definition Audio mam 6 wejść ;p wg instrukcji podłączyłem kabelkiem do wejścia liniowego (niebieskiego) ale i tak nie odtwarza dźwięku w Realtek HD Audio Menedżer wyskoczyło mi że podłączyłem pod głosiłem tam ale z TV i tak nie ma dźwięku :confused:

Czasem jak zmieniam kanały słychać trzaski i to tyle z dźwięku


(leckow) #12

a polaczyles karte tunera z plyta kabelkiem aux? /ma takie plaskie zlacza/


(Jakubdelik) #13

no właśnie tam widzę przez okno w obudowie że są kabelki ale to podłączali w komputerowym i zaplombowali bude

same problemy z tą karta :confused:


(Sebos99) #14

Kabelek ze zdjęcia z czarnymi końcówkami musi wylądować w odpowiednim miejscu na płycie głównej.

6cd4bd1f7c92eb2bm.jpg


(leckow) #15

sprawdz jeszcze w mikserze audio czy masz wejscia aktywne


(Jakubdelik) #16

Podłączone w środku jest prawidłowe mam wątpliwości co do podłączenia kabli z zewnątrz i ustawień w kompie :confused:

ma ktoś taka kartę i możne opisać co robił po jej włażeniu może przegapiłem jakaś głupotę;/

Wszystko jest ładnie pięknie obraz wszystko słychać czasem szum jak się kanał zmienia ;/


(Piotrk124) #17

Wyszukaj kanały na innym systemie (u mnie dźwięk pojawił się podajże na chińskim) Mam kartę tego samego producenta tylko inny model.


(Jakubdelik) #18

hehe dzięki piotrk123 zmieniłem i działa wszystko :slight_smile: taka głupota a się męczyłem


(Piotrk124) #19

sam kiedyś się męczyłem :razz: ale doszedłem do tego to dlaczego nie miałbym się dzielić tą wiedzą. ??


(Asterisk) #20

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.