Witam,
czy istnieje możliwość odbioru tv przez karte telewizyjną w komputerze za pomocą anteny pokojowej?
Znacie może jakiś przewodnik co mam zrobić, żeby obejrzeż tv na kompie? Karte niestety odziedziczyłem i nie wiem jak mam się do tego zabrać.
Pozdrawiam
Jest możliwość ale z reguły na takiej antenie nie uzyskasz zadowalających efektów.Zależy jak daleko mieszkasz od nadajników,zabudowań itd.
fiero
(fiero)
9 Sierpień 2007 12:16
Tutaj z anteną jest tak samo jak do zwykłego TV, mieszkasz na “końcu świata” to musisz mieć porządną antenę ze wzmacniaczem a jeżeli niedaleko nadajnika to zwykła pokojowa powinna wystarczyć. Problemem zazwyczaj jednak bywa sama instalacja karty, za pierwszym razem dwa dni męczyłem się zanim mogłem cokolwiek obejrzeć, później już jest ok bo wiadomo co i jak ustawić.
ElektroT
(Elf258)
9 Sierpień 2007 13:45
Istnieje. Proponuję dołączyć wzmacniacz sygnału i będzie dobrze, ale nie tak jak z kablówki
fiesta
(fiesta)
9 Sierpień 2007 15:48
Jeżeli mieszka 30 km od nadajnika to chyba tylko szum bedzie wzmacniał :P:P:P
No to z anteną nie będzie problemu, na szczęście TVP 1, TYP2 i tvn można u mni eoglądać nawet z kabla zamias anteny
A jakiś tekst, poradnik “Jak to odpalić?” ?
NIe mam do tego sprzętu instrukcji
pozdrawiam
fiesta
(fiesta)
9 Sierpień 2007 21:11
marcin.kieszek a może byś tak łaski swojej podał przynajmniej model karty TV jeśeli chcesz instrukcję
Ale ja nie mogę cwaniakować2 bo nie znam modelu
Wiem, stwarzam problemy
fiesta
(fiesta)
10 Sierpień 2007 06:15
Wersja HARD rozebrać budę i spisać co napisane jest na karcie.
Wersja SOFT ściągnąć z Vortalu Everesta i rozpoznać model karty.