Karty graficzne Palit vs Galaxy

witam! trochę sie sprzeczamy ze znajomym która firma jest lepsza.

Palit vs Galaxy

Mianowicie chodzi o modele

7600 GS Galaxy vs Palit

7900 GS Galaxy vs Palit

w kartach serii 8xxx - Galaxy vs Palit

palit i galaxy -> to i to dobre, ale brać Palita bo po prostu tańszy, porównywalne ceny w seriach 7xxx do galaxy z coolszajsterem, palit ma lepsze chłodzenie, w serii 8xxxx palit jest tańszy…

A jak w:

podobnie, galaxy jest droższe ale ma lepsze chłodzenie (zalman vf900 al) a palit znowu stosuje lepsze chłodzenie od konkurenta cenowego czyli galaxy z coolermasterem, ma cichsze chłodzenie od zalmana…

Jak z OC?

mnie interesuje 7600 GS gdyż jutro jadę taka kartę zakupić i nie wiem właśnie czy Palit czy Galaxy? będę kręcił jeżeli to ma znaczenie.

możesz kupić palita, jeśli bez Vmodów to jego chłodzenie wytrzyma…

Galaxy

Tylko za zauważyłem ze pomiędzy Palitem a Galaxy jest olbrzymia różnica fabrycznych taktowań. A cena aż tak sie nie różnią (chodzi mi o 7600)

taktowania zawsze można podnieść :mrgreen:

Galaxy z Zalmanem jak bez ZAL… to możesz myśleć. Ale jak Galaxy z Zalmanem to bierz.

Ok zasilka chyba moja da rade? (poniżej)

bez żadnego zająknięcia.

Galaxy bierz jak chcesz krecic ale tylko z Zalmanem i pamietaj zeby pamieci byly 1.2ns albo 1.4ns bo są jeszcze dwa modele przy których o kręceniu mozna zapomnieć.Moze i Palit tanszy ale Galaxy dlużej pociągnie.

A heh jak dobrze trafisz to i moze na radiatorki na pamieciach się załapiesz ;]

Skąd te wnioski?

No właśnie ostatnio Galaxy trafiają do serwisu

a no moze dlatego bo sie ktos bierze za oc nie majac o tym zadnej wiedzy i tylko o tam co kolega powiedzial i sei pojawiajja problemy z którymi nie wiedza co robic to daja do servisu

rafal92 pracujesz tam ze wiesz czy jak ?

Galaxy to moim zdaniem lepszej moze nie strasznie jakosci ale zawsze ale wiadomo ze z Zalmanem czy bez albo jakims kosmicznym chlodzeniem to niemadry overclocking doprowadzi do uszkodzen karty a moze i innego sprzetu znajdujacego się w puszce

na pewno nie tak często jak Palit-Gainward

dokładnie a czemu np nie bierzesz pod uwagę gainwarda ?? produkowany przez palita a taktowania jak galaxy

właśnie dlatego

no i co z tego ?? tylko produkowany kreci sie TROCHE gorzej niż jak za dawnych lat ale podzespoły oraz wszytkie kondensatory sa najwyższej jakości a kręci się lepiej niż galaxy które jest w tej samej cenie na allegro widziałem nawet za 320 zł GAINWARDA 7600 GT Bliss