Karty graficzne Palit vs Galaxy

mam galaxy i wiem jak się kręci - 7600gs :slight_smile: napisze że bardzo dobrze (palit gorzej zwłaszcza cała awaryjna seria 6xxx).

wolałbym dołożyć do galaxy.

Tylko 7, reszta na coolergracie i część 7.

Na pewno sympatico w końcu zepsuł się jeden Palit i masz Galaxy. Jak to zwykle bywa mam dobre, zepsuło się/ nie mam - złe.

Jakoś dla Galaxy ostatnio zdarzały się całe serie które padały masowo.

Galaxy przed 6600GE robił karty do kompów z marketów, itp tanie wynalazki. np ChrisG zrobił 1 Ghz na biosie od Palita.

zaopatrywałeś się że się tak dobrze w tym zakresie orientujesz ?? ja nie wiem co sprzedają w hipermarketach (w dziedzinie komputerów stacjonarnych)

może poza laptopami.

nie widzę aby ktoś sugerował żeby zaopatrywać się w tego typu wynalazki.

dodam jeszcze że galaxy wypuścił bardzo dużo w pełni modowalny kart 6800se do 16potoków i 6vertexów.

jak się odpowiednio dovoltuje pamięci i rdzeń to można i więcej pewnie osiągnąć pamiętając przy tym aby posiadać bardzo dobre chłodzenie oraz zasilacz.

na google można znaleść odpowiednie materiały na ten temat.

Widzę koniec sensownych argumentów

w galaxy zaopatrzyłem się raz na allegro, nowy fx5500 pochodził w innym kompie parę miesięcy i poszedł z dymem

dokładnie tak wyglądał

http://images.hemalhemsat.com/_upload/2 … 24_1_0.jpg

Galaxy był producentem robiącym tanie karty na rynek masowy. na tym najwięcej się zarabia.

Nie tylko Galaxy się modował.

ja z serii 5x posiadałem geforca 5900xt PointOFView ze zmodowanym biosem. widocznie komputer twój ciągnął codegen albo inny wynalazek.

to raz

a dwa rozpatrujemy producentów począwszy od serii 6xxx a nie 5xxx. mógłbym pokazać kilka sztuk uszkodzonych palitów (uszkodzony bios -bez żadnych modyfikacji, uszkodzone pamięci itp.) niestety wszystkie trafiły do producenta.

ale stosunkowo najwięcej było Galaxy - tych które bez efektów ubocznych się modowały (w pełni). ostatnią sprzedałem jeszcze w tym roku.

przykład Palit po zmodowaniu podziałał kilka miesięcy po których uległ uszkodzeniu (pojawiły się na ekranie kolorowe pasy)

Od kiedy? Nie widziałem jakiegoś regulaminu w którym jest punkt, jak popsuł się Galaxy 5xxx to tego nie bierzemy pod uwagę.

Na moim kompie się wieszała Frotron 350, na innych czasami wyskakiwały artefakty i wieszała się w 3D, sprzedałem jednej osobie w końcu się spalił.