Karty szybkiego dostępu IE7 w Firefoksie

Witam.

Jedną z nowości w IE7 jest opcja szybkiego kart dostępu, wbudowana w przeglądarkę. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to podaję linki do rozszerzeń o podobnej funkcjonalności pod Firefox’a. Osobiście uważam, że rozwiązanie takie jest dość fajne i przydatne :slight_smile:

Firefox Showcase --> https://addons.mozilla.org/firefox/1810/

firefox_showcase-11.jpg

Tab Catalog – https://addons.mozilla.org/firefox/1937/

tab_catalog-3.jpg

Co to dokładnie daje bo za bardzo się nie znam. Bo zainstalowałem i nie widze różnicy :oops: :oops: Możesz mi jakoś opisać to co to daje?

Jak widać na screenach, które dostępne są pod linkami podanymi powyżej, rozszerzenie to pozwala, na (graficzne - miniatury) wyświetlanie aktualnie otwartych paneli w jednym niezależnym oknie lub zakładce. Dzięki temu możemy szybko nawigować po otwartych stronach www otwartych w panelach.

Jak tego używać ??

Po zainstalowaniu i zrestartowaniu Firefox’a wybieramy z paska menu:

Widok --> miniatury --> i wybieramy interesująca nas opcję

Ustawienia pluginu dostępne są z tego samego okna --> Showcase opcje (ja wybrałem to rozszerzenie).

Możemy dodać skrót na pasek narzędziowy --> prawoklik koło paska menu --> dostosuj --> szukamy - Karta miniatur wszystkich okien - i przeciągamy je w dowolne miejsce na pasku narzędziowym.

Ustawienia rozszerzenia zostawiam każdemu do spersonalizowania według własnego uznania. Polecam eksperymenty.

mam IE7,0 i zastanawiam się do czego to jest potrzebne. dla mnie to gadżet.

to naprawdę masz się nad czym głowić bo to bardzo trudne do rozszyfrowania , masz otworzonych kilka, kilkanaście różnych stron w jednym oknie i by nie otwierać po kolei stron z paska zadań by znaleźć interesującą cię stronę klikasz na ten myczek i widzisz wszystkie strony na jednej karcie po czym wybierasz tą która cię interesuje .

to ja cię podziwiam jak przy otwartych np 10 stronach na podstawie małego okna oceniasz interesującą stronę , ciekawe.

jurek21 temat nie ma służyć otowatej dyskusji i przekonywania się do racji. Jeżeli nie chcesz używać, nie używaj, jeżeli nie rozumiesz idei działania - trudno. W ogóle poświęciłeś chwilę na zapoznanie się dokładne z tym rozwiązaniem ??

ja też cię podziwiam , że nie korzystając z aplikacji wypowiadasz się na jej temat jak byś chociaż zobaczył jak to wygląda to byś wiedział , że na górnym pasku każdej strony jest widoczny wyraźny tytuł artykułu który przeglądasz po którym spokojnie znajdujesz stronę która cię interesuje ale po co się fatygować i coś sprawdzać jak można sobie pogdybać .

IE 7,0 w wersji angielskiej mam począwszy od wersji beta. mam angielski xp

. nazwy stron widoczne są w kartach , staram się wiedzieć co w nich mam. a poza tym ubawiłem się po pachy.