Kasowanie zawartości pliku jednym przyciskiem


(Patrol) #1

Witam!

Jak zrobić żeby jednym przyciskiem skasować całą zawartość pliku TXT?

Oczywiście w PHP :smiley:


(L337 Crew) #2

Skoro nie macie o czymś takim jak php pojęcia, to po kiego grzyba się wypowiadacie ??

Obydwie Wasze porady bardzo fachowe.

patryk_patrol

Proponowałbym przy otwarciu zmienić tryb na 'w' i po prostu zapisać dane '' (czyli puste :>)

przykład:

<?php

$plik = fopen ('test.txt', 'w');

$zapis = fwrite ($plik, '');

fclose($plik); 

?>

przed tym możesz np. zrobić sobie warunek - jeżeli zmienna taka i taka istnieje, to dokonaj tego (czyli skasuj plik) - przykład:

if(!empty($_GET['a']) && $_GET['a'] == 'kasuj_plik'){

$plik = fopen ('test.txt', 'w');

$zapis = fwrite ($plik, '');

fclose($plik); 

}

a link do takiej akcji -

jeżeli jest to plik test.php - Kasuj .

Zamiast kasuj możesz wstawić jak wiadomo - obrazek :>

pozdrawiam


(Patrol) #3

Spróbuję to zrobić z A, a nie z W. A czyścić będę przez kasowanie pliku w php


(squeet) #4

OT kosz.