Kaspersy i gg startują po 2 min


(Otasz) #1

Witam!

Tydzień temu zrobiłem format i zainstalowałem Windowsa XP, od tego czasu za każdym razem gdy uruchomię komputer to kaspersky i gadu gadu włączają się dopiero po 2 min. Przed formatem wszystko było ok i programy startowały od razu po uruchomieniu systemu. Co z tym można zrobić?


(adam9870) #2

Wklej log z ComboFix.


(Otasz) #3

http://www.wklej.org/id/743f11973e

Pomoże ktoś?

Złączono Posta : 10.11.2007 (Sob) 19:15

A poza tym za każdym uruchomieniem komputera znajduje jakieś wirusy

Worm.VBS.Solow.b

Trojan.Win32.VB.aqt

Trojan.Win32.Inject.jt


(Gutek) #4

Otwórz Notatnik i wklej w nim to:

Plik >>> Zapisz jako >>> Zmień rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> Zapisz pod nazwą FIX.REG >>> kliknij dwa razy na utworzony plik FIX.REG i potwierdź dodanie do rejestru >>> restart.

Pobierz program SDFix

-


(Otasz) #5

Zrobiłem jak napisałeś, a oto zawartość raportu http://www.wklej.org/id/c86e9669ba

A można zapytać dlaczego muszę wyłączyć przywracanie systemu?


(Gutek) #6

Powinno być Ok

Wyłaczyć przywracanie, aby usunąc syf z System Volume Information


(tom_333) #7

Ponieważ zawartość Dysk:/System Volume Information przy restarcie kompa po prostu się wyczyści


(Otasz) #8

Niestety z kasperskim i gg nadal to samo:( Na pulpicie pojawił się plik o tytule catchme o zawartości http://www.wklej.org/id/95e8c07211 Jedyny plus to to że teraz mogę normalnie wejść na dysk nie otwierając prawym przyciskiem myszy. A czy przywracanie ma pozostać wyłączone czy mam je włączyć?


(Gutek) #9

Odinstaluj GG i Kasperskiego

Restart po tym Czyszczenie rejestru:

RegCleaner - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=177

możesz rejestr przelecieć albo

jv16 PowerTools - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=509

Opis RegCleaner - http://www.agavk.p9.pl/strony/progra_regcleaner.php

Zobacz - Obsługa jv16 PowerTools

Instaluj wtedy na nowo, pamiętaj internet miej w tym czsie usuniety(najoier ściągnij to co napisałem wyżej)


(Otasz) #10

Niestety nadal to samo:( Zauważyłem za to że jak odinstalowałem kasperskiego i ponownie uruchomiłem komputer, to tak jak wczesniej kaspersky i gadu uruchamiało się po 2 min to teraz po takim samym czasie wyskakuje komunikat z centrum zabezpieczeń że nie ma antywirusa. Czyli może to coś nie tak z centrum zabezpieczeń?


(Gutek) #11

Daj nowy log z HJT


(Otasz) #12

http://www.wklej.org/id/15b664bce3


(Gutek) #13

Kasperski jest dobrze zainstalowany :frowning:

a jakie masz teraz ustawienia w centrum?


(Otasz) #14

Zapora, aktualizacje automatyczne, ochrona przed wirusami- wszystko włączone.


(Gutek) #15

To nie mam pojęcia, spróbuj(przygotuj płytę z systemem):

Wejdź w start>>>Uruchom>>>sfc /scannow


(Otasz) #16

A format pomoże?


(Gutek) #17

Co wyszło? Zrobiłeś o co prosiłem?


(Otasz) #18

Tak zrobiłem. Skończyło się skanowanie i tyle, nie wyskoczył żaden komunikat.


(Gutek) #19

To nie wiem co to może być


(Otasz) #20

A nie wiesz czy format pomoże?