Kerio 4 błąd


(Ford Fokus) #1

Po 1 Gdzie poprzedni temat :evil:

Po 2 Jak włączat to Kerio to mam jakiś błąd: kerioblad8ql.jpg

Co się znów stało?


(123448) #2

co robiłeś przy kompie jak się błąd pokazał?

próbowałeś re-instalki?

może jakiś prosty, jednorazowy błąd procesu systemu?


(lazikar) #3

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... ht=#321218

Czytaj PW które dostajesz. :!:


(Ford Fokus) #4

Jak włączam Kerio to się pokazuje.

Już chyba z 50 razy.

Nie, bo tak jest za każdym razem jak chcę uruchomić Kerio.


(boczi) #5

A rejestr po odinstalowaniu WinRoute wyczyściłeś ??


(123448) #6

ale podczas autostartu z załadowanego systemu czy przy osobnym włączeniu aplikacji?


(lazikar) #7

To nie ma żadnego znaczenia. :?


(Ford Fokus) #8

I tak i tak :confused:

Tak.

A jak mam ją zmienić skoro nie moge ani Kerio włączyć?


(squeet) #9

Przeinstaluj Kerio - wcześniej usuń katalog po deinstalacji

Wnioskuje, że miałeś WinRoute i z niego przeniosłeś się na KPF

Wyczyść rejestr

Reg Cleaner

Ustawiasz go tak:

:arrow: Język polski

Option -> Language -> Choice language version i tutaj wybierasz polish.rlg

:arrow: Ustawienia

Opcje -> Czyszczenie rejestru -> Metoda -> Automatycznie

I później Narzędzia -> Czyszczenie rejestru -> Wykonaj wszystkie wyżej wymienione

Czekasz aż wywali co niepotrzebne i już :wink:

Jak z konfiguracją? Popatrz tu:

Arrow http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=35065

Oprócz tego:

start -> uruchom -> services.msc

Poszukaj, czy nie masz gdzieś dwóch usług Kerio Personal Firewall , albo czy nie została usługa Kerio WinRoute

Jeśli jest WinRoute bądź jesli się dublują - wyłącz.

Obawiam się, że zainstalowałeś KPF w folderze po deinstalacji WinRoute , dlatego odinstaluj Kerio i wywal folder!