Kilka pytań odnośnie PC

Jestem niepewny kilku rzeczy odnośnie mojego PC więc postanowiłem zapytać.

Mam MOBO Gigabyte EX58-UD3R, na niej 3x 1GB ramu Kingmax(nie wiem czy to dobra firma, ja o niej nigdy nie słyszałem) i Intel Core i7 920. Do CPU kupiłem Arctic Silvera 5 bo ufam tej firmie. Wziąłem również zamiennik radiatora na CPU z BOX na LINK. Z uwagi, że jak kupowałem miałem ograniczone fundusze a teraz mogę sobie pozwolić na więcej mam zamiar zmienić jeszcze ram. I tu pojawia się problem, kompletnie się na tym nie znam. O ile w kwestii procesora czy grafiki coś tam wiem to ramu sam dobrać nie potrafię. Jeżeli możecie to doradźcie jaki byłby najlepszy dla mnie. Z góry mówię, że interesuje mnie 3x 2GB, granica cenowa to… powiedzmy 600zł.

Dziękuję za wszelaką pomoc.

PS. Dobry cooler wziąłem na procek, czy mogłem wybrać lepiej?

Ramy weź te

lub odpowiedniki Patriota.

Cooler mogłeś wziąć lepszy :slight_smile:

np.

Nastąpił pewien problem. Założyłem tą pastę i nowy cooler, ale, co dziwne temperatura idle to 39-48 stopni a w stresie nawet 64… Pastę dobrze założyłem bo to nie pierwszy raz i nie pierwszy komputer… nie wiem co się dzieje. Może to powód tego, że jest lato?

całkiem możliwe, ja na swoim c2d w chłodne dni mam 40 parę stopni, w tej chwili 52

Mam jeszcze takie pytanie. Czym różnią się pamięci, które mają na końcu CL7, CL8 albo CL9 i czy wszystkie pasowały by do mojej pł. głównej?

::Edit

Ok już sam znalazłem ^^ Im mniej tym lepiej.