Klawisz "I" niepoprawnie działa po aktualizacji Windows


(Matthew N) #1

Witam,

 

Po aktualizacji Windowsa (dokonanej dzisiaj) niepoprawnie działa przycisk "I" (taka zwykła litera między "U" i "O", nie chodzi mi o żaden klawisz funkcyjny).


(stream) #2

Spróbuj uruchomić system w trybie diagnostycznym.

 

Windows + R -> msconfig -> Uruchamianie diagnostyczne

 

Pozdrawiam!


(Matthew N) #3

Niestety, to nie pomaga. Problem nadal występuje.


(pigers1986) #4
  1. Wyłącz numlocka

  2. Sprawdź jaką klawiaturę masz ustawioną ? po PL czy w jakimś innym języku :wink:


(Matthew N) #5

Czy z numlockiem, czy bez - tak samo przycisk działa źle. Gdyby przycisk działał, to wpisywałaby się liczba "5" przy włączonym numlocku. Klawiatura polska programisty była od zawsze - zresztą to jedyna opcja w ustawieniach układów klawiatury.

 

Co ciekawe, teraz wchodziłem do BIOSu, to nawet tam [I] nie działa poprawnie. Pod Linuksem na LiveUSB tak samo. Zerowałem ustawienia BIOSu - bez rezultatu. Czy możliwe jest więc, żeby aktualizacja spowodowała mechaniczne uszkodzenie klawiatury? Głupie przypuszcczenia, ale tylko to przychodzi mi do głowy :c

Zapomniałem napisać - laptop to Fujitsu Siemens Pi 1536 - może ktoś miał podobną sytuację?


(pigers1986) #6

no to uszkodzona klawiatura , a z WU to czysty zbieg okoliczności


(Hrustus) #7

Próbowałeś kombinację klawisz funkcyjny Fn+NumLock?

 

Na starym IBM-ie miałem podobne cyrki po każdorazowym reinstalowaniu systemu i po instalacji musiałem jednorazowo wklepać podobną kombinację.


(Matthew N) #8

[Fn+Num] [Ctrl+Num] [shift+Num] [Alt+Num]

Ale i tak nie przekonam już chyba właściciela komputera do aktualizowania go, przy okazji nasłuchując się "że co miesiąc coraz wolniej chodzi".