Kłopot przy rozruchu systemu


(Rafi 21) #1

jak włączam kompa za każdym razem pojawia mi się komunikat

Wybierz system operacyjny do uruchomienia:

Microsft Windows XP Professional

Microsft Windows XP Professional

Rozwiązywanie problemów F8

brałem to i to i tak mi się ten komunikt pokazyje

a w F8 jest

uruchomienie awaryjne itp.

co jest nie tak


(Andrenak) #2

Miałeś dwa systemy?Co to za system? Pro czy HOM.


(Rafi 21) #3

nie to mam od wczoraj


(Andrenak) #4

Zobacz co masz wpisane w: Mój komputer/właściwości systemu/ustawienia.Narazie tylko zobacz i nic nie kasuj.


(system) #5

Tu możesz poczytać jak Edytować plik " Boot.ini" http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... uchamianie


(Rafi 21) #6

qrcze nie ma ustawienia

jest

ogólen nazwa komputera, sprzęt, zaawansowane,zdalny, aktualizacje automatyczne,przywracanie systemu

??????

w sumie to niemożliwe bo niczego nie instalowałem


(boczi) #7

Wejdź w Zaawansowane ->Uruchamianie i odyskiwanie -> Ustawienia -> Edytuj i wklej to, co otworzy Ci się w Notatniku.


(Rafi 21) #8

[boot loader]

timeout = 30

default = multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (bootscreen)" /fastdetect /NoExecute=OptIn /KERNEL=kernel1.exe

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

to jest to

troche to zakręcone

a moze bo zinstalowałem style Xp to moze być to???????


(system) #9

Mnie się wydaje że powinno wyglądać to tak:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Ale poczekaj na opinie innych kolegów


(lazikar) #10

Po pierwsze wyłacz Claps Lock.

Nie pisz kilka takich samych postów. Nie ma to najmiejsego sensu.

.

Tak to jest to. Został dodany wpis do boot.ini.

Jeżeli chcesz aby Style xp działało to boot.ini musi wyglądać tak.

[boot loader] 

timeout = 30 

default = multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS 

[operating systems] 

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (bootscreen)" /fastdetect /NoExecute=OptIn /KERNEL=kernel1.exe

(Rafi 21) #11

wiec albo musze odinstalować style Xp albo zmienić boot'a


(lazikar) #12

Jeżeli nie chcesz używać style to użyj kodu który podał Wiewa

[boot loader] 

timeout=30 

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS 

[operating systems] 

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

(lazikar) #13

Tylko po co. Przecież to nie ma najmniejszego sensu. :o


(Rafi 21) #14

wiec musze zmienić w notatniku to co napisał Wiewa, aby ststem normalnie się uruchamiał ibył dalej zainstalowany style xp

a jeśli tylko odinstaluje style to wszystko wróci do normy


(lazikar) #15

Aby działał to musisz wstawić pierwszy kod który podałem, a jak chcesz odinstalować to ten co podał wiewa i ja podałem w drugim poście.


(lazikar) #16

W czasie pracy muli rozumiem. To raczej nie wina boot.ini.

Nie kumam co rozumiesz przez wolne obroty. :?


(Rafi 21) #17

teraz jest luzik

chodziło mi o to ze procesor pracował na kilkunastu%

dzięki za pomoc