Kłopot z Avast`em


(K Ossowski) #1

W chwili otwierania panelu Avasta pokazuje się okno z poradami.Po zaznaczeniu opcji "nie pokazuj tego okna" wyświetla się taki obrazek:

iviewcapturedate21042005time20.th.jpg

System WinXP Pro SP1.

Jak w poprzednich postach podałem, jestem w te klocki słabiutki i proszę o zrozumiałą poradę co z tym zrobić.

Pozdrowienia

:slight_smile:


(Adarek) #2

Połączenia internetowe >>>Zabezpieczenia >>> zmniejsz poziom zabezpieczeń.

Zainsteluj Sp2

:arrow: http://www.microsoft.com/poland/windows ... fault.mspx

a potem resztę aktualizacji. Co nastąpi automatycznie .


(K Ossowski) #3

Zjechałem na najniższy stopień a okienko jak się pokazywało tak się pokazuje :frowning:


(Adarek) #4

A dostęp do IE masz otwarty ?? A nie blokowałeś czegoś programem XpAntySpy??A co z SP2 ??


(K Ossowski) #5

Z internetem nie mam żadnego problemu. XPAntySpy nie mam zainstalowanego. SP2 będę niedługo instalował.

Opisywany problem pojawił się po reinstalce Avasta, poprzednio wszystko chodziło prawidłowo.Nie jest to problem rzutujący na pracę Avasta.po prostu jest o jedno kliknięcie więcej.Dodam, że u znajomego na Win98SE jest to samo.

Dzięki za pomoc.Pozdrawiam.

:smiley:


(Asterisk) #6

To może spróbuj

Ikona IE / Prawoklik / Właściwości / Zaawansowane / Sekcja Przeglądanie:

  • zaznacz Wyłącz debugowanie skryptu

  • odznacz Wyświetl powiadomienie o każdym błędzie skryptu


(K Ossowski) #7

Co prawda przestało tylko wyskakiwać okienko z info o błędzie,ale dobre i to.

Dzięki.

:smiley: