Kłopot z grafika


(Kahayin) #1

Mam sprzet Amd Athlon 64 3000+ 1gb dual ram karte graficzna Radeon 9600 pro 128mb.

Problem dotyczy grafiki w systemie. Przy kazdym pojawieniu sie komunikatu z AuC ekran robi sie caly w piksele. Czasami przy starcie windy cala tapeta jest w kwadraty roznokolorowe i dopeo po odswiezeniu przechodzi. Efefekt jest taki sam jezeli chodzi o zrobienie print screena. Zapodaje linka i prosze o pomoc.

ps

Uzywalem roznych catalystow i ciagle to samo.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/baf ... 4ca9a.html


(Sidhmor) #2

Masz Viste?? Sterowniki do tej wersji wina jeszcze nie są dopracowane... może spróbuj poszukać jakichś nie firmowanych logiem ATI... może omegi albo DNA dla ATI... polecam szczególnie te drugie...


(system) #3

Cześć!

Moim zdaniem to nie wina sterowników więc najpierw tak doradzę:

Jeżeli podkręcałeś kartę to może za dużo podkręciłeś. Sprawdź sobie ustawienia i ustaw na standardowe jak podkręcałeś. Jak nie to możliwe, że masz cos z kompem. Sprawdź napięcie na AGP z zasilacza (Everestem lub podobnym programem) i ewentualnie chłodzenie na karcie. Miałem ten sam problem jak miałem stary zasilacz, który źle podawał napięcie na płytę.

Wgrywałeś te sterowniki:

http://ati.amd.com/support/drivers/vist ... sta32.html

Jak nie to odinstaluj całkowicie te co juz masz i zainstaluj wersje Multilanguage wersja (75,7MB)


(Kahayin) #4

Nie podkrecana a stery mam te co co podales instaluje wlasnie everesta i zaraz powiem co i jak

Złączono Posta : 09.05.2007 (Sro) 20:42

Napiecie jest niby ok i temperatra tez

plyta glowna 36 c

procesor 53 c

napiecie tez ok


(system) #5

A na XP lub innym systemie jest wszystko lub było ok??

Jakie masz napięcie na AGP?


(JNJN) #6

Proszę zmienić temat postu na konkretny,opcja zmień i popraw.JNJN