Klopot z klawiaturą w Acer Aspira 5720


(Pfl200) #1

Przeinstalowałem Vistę po nieudanej próbie instalki XP, przestał mi działać środkowy przycisk przy touchpadzie, który dziala jak strzałki lewo, prawo, góra, dół.

Kombinuję jak go odpalić ale słabo mi idzie, może ktoś wie jak to zrobić ?


(mikber18) #2

Więc ja postaram się naprowadzić się na właściwą drogę: (jeżeli moje wskazówki są banalnie oczywiste to z góry przepraszam)

Sprawdź w Panel Sterowania

->znajdz zakladke o touchpadzie

--> Wejdz w ustawienia

-->Posprawdzaj je i zwerfikuj czy wszystko jest poprawnie ustawione

Pozdrawiam serdecznie


(Pfl200) #3

Witam wskazówka jes cenna tylko w Panelu Sterowania nie ma takiej zakładki, lub jej nie widzę, dzieki bardzo za zainteresowenie

MaKo200


(Seba86mu) #4

MaKo200 , zainstaluj sterowniki do TouchPada. Uruchom ponownie komputer.


(Pfl200) #5

Zainstalowałem ale efekt jest taki,że touchpad działa mało precyzyjnie. Przy szybkich ruchach to jeszcze jeszcze ale na wolne ruchy prawie nie reaguje.


(mikber18) #6

seba86mu , żeczywiście masz racje, bez sterowników (ja myślałem że MaKo200 ma je zainstalowane), ikonka w panelu sterowania się nie pokaże :frowning:

Przepraszam że nie mogłem pomóc lecz nie wpadłem na to(jak to dobrze że są inni użytkownicy na tym forum)

Pozdrawiam


(mikber18) #7

musisz wejść w ustawienia myszki tym razem....

1.Panel Sterowania

2.Mysz

3.Opcje Wskaźnika

I poustawiać prędkość tego wskaźnika

Pozdrawiam


(Pfl200) #8

Wszystko działa tak jakby ktoś hamował mi rekę nie moge trafić w miejsce, które chcę coś się skopciło


(Seba86mu) #9

MaKo200 , instalowałeś w ogóle, po przejściu z powrotem na Vistę sterowniki do chipsetu płyty głównej ?


(Pfl200) #10

Dzięki chłopaki za podpowiedź. Wystraszyłem się tych sterów do touchpada bomi kiepsko później działał więc ich nie instalowałem. Wina lezała po stronie sterów, instalowałem Alpsa ale na stronie Acera znalazłem stery Synapticsa to je kontrolnie też zainstalowałem i jest O.K. Serdecznie dziękuję za pomoc i kończę temat.

Serdecznie jeszcze raz pozdrawiam.

MaKo200


(mikber18) #11

nie ma problemu sluzymy pomoca :slight_smile:

pozdrawiam