Kłopot z uruchomieniem kompa po zamont. gf 6800gs(słaby zas)


(Kubusiek71) #1

Witam koledzy mam prośbę kupiłem kartę gf 6800 gs Palit sonic,ale po zamontowaniu jej komp nie ruszy :frowning: myślę że jest to wina zasilacza(kartę kupiłem używaną ,ale 100% sprawną podobno haha)zasilacz mam cieniasa megabajta 350 W,co byście mi radzili kupić jaki zasilacz dobrać żeby była odpowiednia moc do :

Athlon Xp 2800+,grafa j.w. dwa twarde dyski,dwa napędy optyczne,1024 ramu,płyta Epox 8KRA2i ,dwa dodatkowe wentylatorki, karta sieciowa.Szukam coś na allegro taniego ale w miarę dobrego tylko nie wiem czy moc 400 czy raczej więcej.Dziękuję za rady.


(Jinx83) #2

jak nie ruszy?

piszczy? czy agonia, zero reakcji na 'power' ?

wiatraczek na zasilaczu się kręci?

Zasilanie dodatkowe podłączyłeś :?:

Zasilacz z 'czarnej listy'.


(Tanger10) #3

jam mam 2 dvd i cd płyta główną asus 85nx gf 6600 le i hd 1024 ramu procek athlon3200+ i mam zasilacz 300w i wszystko jest ok i go nie osczędzam... polecam zasilacze firmy be quiet dobre lecz nie docenione polecam także nr 04/2007 cd-action tam troche więcej


(Kubusiek71) #4

Nie włączy w ogóle zasilana na komp. wiatraczek na procesorze tylko się obróci troszeczkę i stop,i tylko przy pierwszej próbie,potem musze wyjąć wtyczkę z zasilacza odczekać chwilkę i podłączyć ponownie żeby móc uruchomić kompa nawet na innej karcie.Co do zasilanie to podłączyłem.Wychodzą z niej dwa moleksy ,podłączyłem oba.Aha miałem wcześniej gf 6600 LE i ta mi chodziła.


(Wujek 15) #5

A odłącz wszystkie cd romy. Masz 2 dyski. Odłącz jeden i zostaw tylko ten na którym jest system. Odłącz wszystkie urządzenia USB. i sprawdź czy z takim obciążeniem komp ruszy. Bo może sie okazać że karta graf. Jest uszkodzona :slight_smile: oczywiście zrób to na karcie " gf 6800 gs Palit sonic "


(Jinx83) #6

Coś mi tu śmierdzi zasilaczem kończącym swój żywot.

Sprawdź kompa na innym lepszym zasilaczu, jak wszystko będzie grało to:

1) zrzuć stary zasilacz z 10 piętra

2) odmów modlitwę za to że łaskawie Ci kompa nie spalił :biggrin:

3) przed punktem 1 zakup porządny zasilacz 8)


(Kubusiek71) #7

Próbowałem tak -odłączyłem napędy, i jeden dysk i nic to samo,chyba ją muszę spr. na innym kompie.A może być to związane z biosem płyty?tylko myślę ze wtedy by się komp uruchomił i piskał by,a tu nic.

Złączono Posta : 27.03.2007 (Wto) 8:12

CyraX_X dzięki za radę hahaha.Co do zasilacza co sądzicie o takim

TEN


(JNJN) #8

OT-kosmos,przypominam ponownie co niektórym że to dział techniczny,a nie na luzie.JNJN


(Michal Kolatek) #9

Amacrox dobry zasilacz. Przyda się do nowego kompa, bo poprzedni pewnie poległ w akcji.

odpal go na sucho

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic316154.html


(Kubusiek71) #10

Karta sprawdzona na innym kompie z porządnym zasilaczem i jest OK :slight_smile: tak ze wymiana zasilacza mnie czeka.Dzięki.


(Draakus) #11

Wiesz który? Jak najtańszy to taki jaki ma Tobi-do odstania na allegro, a inny to Amacrox 400-realna moc 350w szczytowa 400w , jak coś na przyszłość to lepiej Amacrox 450/500


(system) #12

A moze wkoncu ktos sie domysli ze jego konfig 5V.Amacrox 400 zaslaba na lini 5V tylko 130W

zeby nieprzeplacal

DELTA DPS-350PB

http://allegro.pl/item176113394_zasilac ... od_ss.html

http://allegro.pl/item180210547_fortron ... oclaw.html

a cos lepszego 89zl tego bym na jego miejscu bral

DPS-450PB-4 D

http://allegro.pl/item176237641_nowy_de ... cenie.html


(Kubusiek71) #13

Dzięki za linki,kurcze trochę problem bo potrzebuje 5 wtyczek molex,a one maję po 4 ale może jakąś dołoże :slight_smile: