@matiit: dopiero po odpowiedzi Monczkina i Asteriska, wiem, że błąd jest tylko w operze, bo wcześniej myślałem, że po stronie forum.
Więc posty te są zbędne…
Stary i znany bug ;] Wystarczyło przejrzeć forum.
Wiem o tym 
nie wiem jak innym użytkownikom, ale od kilku dobrych dni zarówno forum jak i stronka strasznie mulą. Tematy otwierają się niekiedy kilka minut (podczas gdy inne strony wczytują się z normalną prędkością). Nie wiem po której stronie leży wina.
Może spróbuj wyczyścić cache przeglądarki ?
Ostatnio strony na forum ładują się znacznie dłużej oraz mam czasem problem z wysyłaniem postów. Po kliknięciu Wyślij, strona cały czas się “ładuje”
Nieraz nawet czekałem ponad 5min i nadal przeglądarka myślała… (firefox/opera)
Nic nie dało, już dawno próbowałem. Z resztą nie tylko ja mam taki problem.
@EDIT
W szkole, gdzie internet jest o wiele szybszy również muli…
Dlaczego ostatnio Forum ładuje się tak długo? Za wczytaniem tematu czekam koło 2 minut. 
Przy wchodzeniu na forum otrzymałem taką oto wiadomość:
"Nie odnaleziono instalacji phpbb2. Prosimy o wgranie pliku install.php na serwer."
Po odświerzeniu już jest ok.
Czyżby aktualizacja skryptu ? 
Sześciokrotnie, podczas przeglądania forum.
Może już niedługo będzie nowa wersja forum która usunie te błędy
Mam przeglądarkę Netscape Navigator 9 i mam taki problem…
Kiedy włączam “Zobacz swoje posty” to prawie(raz na 100)za każdym razem wyświetla się błąd, że za często używam tego i mam chwilkę odczekać…
Czekałem 1min, to samo. 15min, to samo.
Dodam, ze na innych forach jest ok.
Zabezpieczenie przed floodowaniem?
Tak, a klikałem tylko raz…
Nie jest to tylko u mnie, ale u wszystkich użytkowników netscape navigator 9(nie wiem jak w starszych).
Edit:
Już problem został rozwiązany 
Edit2:
I znowu to samo :!:
:?
Dzisiejsza kilkuminutowa przerwa około godziny 10:00 spowodowana była pracami związanymi z modernizacją zasilania 
Jakby ktoś pytał 
A dzisiaj właśnie przed momentem (tj. ok 14:10) na mojej kochanej operce ukazał się taki fajny komunikacik
oooo proszę i mam pierwszy błąd mojej Mozilli Firefoks na forum:
Unable to upload file
właśnie coś takiego mnie niemile zaskoczyło