Komp po formacie nadal sie resetuje


(magdamr) #1

Po powrocie zwakacji zastałam komp w naprawie. Rodzinka mi go tak zwirusowała że nie było ikonek. Znajomy usónoł wirusy i oddał mi. Zgrałam wszystkie ważne rzeczy i zrobiłam formata.Teraz wgrywam potrzebne programy. Ale już kilka razy komp mi sie zresetował na niebieskim ekranie migneło mi że wystąpił powarzny błąd i komputer zostanie zamkniety. Przecierz niemożliwe jest by po formacie były jeszcze jakieś infekcje. Oto logi

http://www.wklej.org/id/d2a11a1d3d

http://www.wklej.org/id/4cca4b3a05

Prosze o pomoc


(huber2t) #2

W logach nic nie widzę

Podaj log z Combofix


(magdamr) #3

http://www.wklej.org/id/9d04ba2172


(huber2t) #4

Log ok

Pokaż na forum log z tego: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=16074


(magdamr) #5

Niestety w folderze Minidump nie ma żadnego pliku


(Leon$) #6

plik będziesz miał dopiero po blue screenie

:slight_smile:


(magdamr) #7

Oki dzięki . Miałam juz blue screenie. Ale komputer uruchomił si ejeszce raz . I teraz jest wporządku. Czyli jak nie mam tam zadnego pliku to moge być spkojna??


(huber2t) #8

Tego nie powiedzieliśmy, ale w razie jakby bluescreen wystąpił, sprawdź te pliki minidump


(magdamr) #9

ok dzięki Dam znać jak sie cos wydarzy. Pozdrawiam


(magdamr) #10

Oto co było w mini

http://www.wklej.org/id/0c11c1b870.

Prosze o pomoc. Poradźcie co teraz mam począć?>


(huber2t) #11

Ten plik:

ati3duag.dll

Powoduje bluescreeny, zainstaluj ponownie sterowniki od karty graf.


(magdamr) #12

Zainstalowałam ta 1 płyte Ati cośtam ale nadal jest problem

Folder minidump ma juz 4 pliki Oto ostatnie

http://www.wklej.org/id/d324ed2b7d

http://www.wklej.org/id/4582b1bce3

Co moge zrobić w takim wypadku?


(Gutek) #13

Użyj http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... leaner+3.3 - odinstaluj sterowniki i próbuj innych - http://www.softwarepatch.pl/przegladaj/ ... iczne.html


(magdamr) #14

Użyłam tego programu i odinstalowałam sterowniki Jednak nie mogłam zainstalować nowych Do mojego modelu, czyli R 9200 było tam ich mało W końcu na stronie producenta coś znalazłam http://ati.amd.com/support/drivers/xp/r ... 00-xp.html. I tu wystąpił błąd, że niemożliwa jest instalacja bo nie posiadam środowiska.NET Framework .Ściągnęłam je, ale nie mogłam zainstalować Wyskakiwał jakiś błąd

Co mogę jeszcze zrobić?. Czy powtórny format i dopiero wgranie tego środowiska i sterowników pomoże?

Chyba po formacie nie powinno być takich problemów ze sterownikami. Może te infekcje i wirusy zniszczyły mi tak kompa że juz się nic z nim nie da zrobić:frowning:

Z góry dziękuje za każdą poradę(najlepiej prostym językiem)


(Gutek) #15

Usuń jeszcze raz wszystko i restart komputera i te co mówisz ostatnie zainstaluj sterowniki


(magdamr) #16

Dziękuje chyba się udało, bo nie wywala mi się przy grach i programach do odtwarzania video(co miało miejsce wcześniej) Pozdrawiam


(Gutek) #17

Chyba, czy już Ok :slight_smile:


(magdamr) #18

ok Od tej pory nie wystapił żaden bluescreen co jak napisałam miało miejsce przy uruchamianiu niektórych programów.

Więc myśle że ok . Nie moge tego sprawdzić ale że się komputer nie resetuje to znak:)

Jeszcze raz dzieki :smiley: . Gdyby sie coś działo to napisze(oby nie!).