Komp się wolno uruchamia :/


(Ford Fokus) #1

Komp mi się wolno uruchamia :confused: Bardzo długo te paski przelatują (ok 30 razy), apotem się zacina na czarnym ekranie i po 5 minutach pojawia się strzałka i po dłuższej chwili pulpit :expressionless: Log z HijackThis:

Screen ze SpeedFana:

spidfan3qy.th.jpg

Właśnie zrobiłem scana Kasperskym i nic nie znalazł.

Mam Kerio i Kasperskiego. Dzieje się tak od dziś, wczoraj nic nie ściągałem poza phpMyAdminem i wersją forum 1.9 by Przemo.

Zapomniałbym :stuck_out_tongue: W autostarcie mam tylko Kerio i Kasperski, stery do karty to Catalyst 4.6

Dzięki z góry :smiley:


(Pyra20) #2

hm, moze uzyj MS BootVis

a moze to przez te programy które sciagnołes ? może maja w sobie jakis syf ?

moze warto przeskanowac całym zestawem antywirusowym a szczególnie ad-aware, spybot i pestpatrol :>


(Ford Fokus) #3

BootVis nic nie daje :confused:


(Pyra20) #4

jak to nic nie daje ? mi skrócił czas z 20 pasków do 2

a masz ad-aware itd ?

jezeli nie to


(Tomek Zamlynny) #5

wyłącz kabel sieciowy i sprawdz jak sie zachowa komputer


(Ford Fokus) #6

Mi nic nie daje, tzn. paski się trochę szybciej ładują, ale i tak się potem zawiesza na czarnym ekranie :frowning:

Złączono Posta : 14.11.2005 (Pon) 15:06

Odłączenie kabla nic nie daje :confused:


(Tomek Zamlynny) #7

sprawdz to


(El Presidento) #8

We własciowsciach połączenia sieciowego odznacz Udostępnianie plików i drukarek w Sieci Microsoft Network jest to jedna z przyczyn :slight_smile:


(Tomek Zamlynny) #9

sprawdz ALt+CTRL+DELETE jakie proces ma duze zużycie


(Gutek) #10

Co do log-a:

  1. Wyłączyć Przywracanie systemu w XP TU

  2. Zastartować do trybu awaryjnego bez internetu(opis w linku wyżej).

  3. Zaznaczyć wskazane wpisy w Hijacku i kliknąć Fix checked. Wpisy zostaną usunięte.

  4. Skasować z dysku folder, który podkreśliłem na czerwono :wink:


(Ford Fokus) #11

Mam odznaczone.

Żaden.

Miałem wyłączone :wink:

Gotowe.

Ale nadaj tak się ładuje :confused: Do trybu aw. też tak długo.