Komp szaleje!


(Jpolanica) #1

Witam. Mam takiego kompa: Amd Athlon 64 1,8(Socket 754), 1 giga ramu ddr 1 , geforce 8600gt 256mb, dysk 500 gb segate (sata),płyte głowną ASUS k8v-xe ,zasilacz fortron 350 oraz jakaś śmieszną nagrywarkę. Poskładałem do kupy ,postawiłem na nim win xp professional sp3,odpalam ten SHIT chodzi, chcę zrobić coś banalnego np zmienić wygaszacz ekranu wybieram jeden ale po chwili jednak wybieram inny a ten złom się w wiesza kursor lata ale nie reaguje to *********** (mam ochotę mu **********....) odpalam 3d-mark i znowu zwiecha wiec bluzgam przed kompem (k ch i inne). czasem po jakiś 40 sec chodzi albo wali restart. Myślę trzeba zrobić podmiankę wiec pozamieniałem z innego kompa : ram zasilacz grafikę dysk i bez zmian badałem mem-testem i nic . A komputer nadal wali w *********** . co mu może być ? płyta główna, procek ?

-- Dodane 24.06.2011 (Pt) 18:06 --

przy zmianie rozdzielczości tez zwiecha *********


(rapper) #2

Sterowniki wszystkie wgrane?


(Jpolanica) #3

tak pokazuje jakieś jedno nieznane urządzenie ale reszta ok


(rapper) #4

Z płytki stery? czy ze strony producenta?, bo czasem bywa tak, iż stery z płytki nie pasują ( ale to rzadkość). To zrób cokolwiek, aby nie było tego nieznanego urządzenia.


(Jpolanica) #5

grafa stery ze strony producenta ,ale płyta główna jakieś drivery z neta bo ze stronki ASUSA ciężko coś pobrać


(flaszer) #6

Pooglądaj kondensatory na płycie głównej. Jeżeli wszystko inne podmieniałeś i wciąż jest bez zmian, być może ona właśnie jest winna.


(Technik Elektro) #7

ja bym obstawiał płytę główną lub procesor... te podzespoły musisz zbadać.


(Jpolanica) #8

wygląda spoko

-- Dodane 24.06.2011 (Pt) 18:54 --

w tym kompie mieszkała jakaś tam 7800 chyba ale zaczęła pokazywać artefakty wiec wleciało na jej miejsce 8600 gt

-- Dodane 24.06.2011 (Pt) 18:55 --

jak się ta stara karta rozgrzała to było ok


(Agatonster) #9