Komp uruchamia się około 15 minut :/

(Musashi Maru) #1

Witam!

Od kilku dni komputer uruchamia się w następujący sposób: wszystko startuje niby normalnie, otwiera się pulpit i dalej staje. Task manager pokazuje zerowe użycie procka, GaduGadu nie odpala (chociaż task manager pokazuje, że chodzi), nie odpala internet explorer ani avant browser (którego najczęściej używam). Mogę otworzyć poszczególne foldery, ale większość programów i gier nie startuje. Taki stan trwa około 10 - 15 minut, a potem nagle wszystko odpala. Włącza się GG, aktualizacje i wszystkie kliknięte wcześniej programy i od tego momentu komp działa już normalnie. Mam świadomość, że strasznie zapchałem twardy dysk, ale wcześniej mu to nie przeszkadzało, a odkąd tak działa, to troszkę miejsca mu już zwolniłem - nie pomogło.

Log HijackThis

http://wklejto.pl/4440

Log Silent Runners

http://wklejto.pl/4443

Dać coś jeszcze? Combo scan, Combofix, czy cóś?

Z góry dziękuję!

(M Zganiacz) #2

Przeczyść go CCleaner’em i zobacz czy coś się zmieni

(huber2t) #3

Pokaż log z combofix

logi czyste

(Musashi Maru) #4

Log z ComboFix: http://wklejto.pl/4614

Pozdrawiam

(huber2t) #5

Log wyglada na czysty

usuń ręcznie folder C: \Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!