Komputer do 3200 zł (sama buda)

ma dwa rdzenie

2, ale za to jaka. Nie wiem czy nawet nie szybsza od Q6600. Przyszłościowy to ten procesor jest napewno ;p Można go chłodzić pasywnie, pobiera mało prądu i niskie temperatury no i 45nm. :wink:

Szkoda bo napaliłem się na 4 rdzeniówki :smiley: xD i chyba wezmę 4 rdzeniówkę Quada E6600 GF 8800 GTS i 1 twardziela samsunga 500GB :smiley: i pod to jakąś ładną płytkę główną :wink:

Nie bierz 8800GTS, jeśli już to zamiast tego Radek HD3850 lub 8800GT (na allegro po 800 już nawet chodzą), odpuść sobie Quada, bierz Penryna i WD Caviar 320GB AAKS i Foxconn P35A. :wink:

jak chcesz 4 rdzenie to poczekaj na tanie quady oparte o yorkfieldy w 45nm obecne mocno się grzeją i pobierają duże ilości prądu

bierz tego e8400 i się nie zastanawiaj - 2 rdzenie starczą do wszystkiego, 4 rdzeni nic praktycznie nie wykorzystuje…

Tylko że ja już wolę coś lepszego bo kompa nie bd. wymieniał z 6-7 lat pozniej :stuck_out_tongue:

Bo mają 4 rdzenie dla szpanu? Jeśli Ci nie potrzebne 4 rdzenie to po co Ci one. Penryn wystarczający, 3Ghz bez podkręcania to IMHO bardzo dobrze… po o/c nawet 4,5Ghz robią w razie gdyby Ci nie starczyło :smiley:

ładną pod względem kolorów etc. czy funkcjonalności? …

Kupisz najlepsze części jakie są i wytrzymają góra 2-2,5 roku. :wink:

to procesor sobie później wymienisz, nie bierz 4 rdzeni bo nie ma sensu…

zresztą na pierwszej stronie podałem Ci dobry zestaw za te pieniądze…

Ja kupuje tego kompa gdzies na początku marca tego roku albo gdzies w połowie więc jeszcze 2-3 miesiące :stuck_out_tongue:

Tego kompa mam już z 7 lat :smiley: więc juz wysłużony jest xD ciągle się wylącza lub zcina :smiley:

Będzie najlepiej, procka na Penryna i już zaoszczędzone :slight_smile: Do marca zbieraj pieniążki ;PP

to trzeba teraz tematu nie zakładać - do tego czasu rynek odwróci się o 180*, wyjdą nowe chipsety, nowe karty grafiki, nowe pamięci, nowe procesory…

To wtedy napisz tak ciekawy wątek a na pewno ktoś Ci doradził … jak napisał poprzednik wszystko się zmieni do tego czasu… ceny i produkty.

Heh człowiek by chciał sobie kupić jakiegoś dobrego kompa a tu nie mozna się połapac co jest lepsze :smiley: xD kaske starszy daje jeszcze do tj budy jakiś ładny monitorek może 22 cali lub 24 :smiley:

Kup porządnego BenQ 19’ na matrycy MVA i luz, a nie 22’’ na TN.

Ludzie ale Wy się znacie na tym hardware’u :smiley: chciałbym żeby rozdzlczośc monitora była Full HD jaki monitor do tego mozecie mi polecić?

Zależy ile masz pieniędzy na monitor :wink:

Jeżeli monitory to tylko EIZO. Reszta to to samo. EIZO to klasa S wśród monitorów :slight_smile:

istne fanboyowski tekst.

Eizo opiero monitory w dużej części o matryce Samsunga który także je stosuje w swoich monitorach więc nie ma sie co tym Eizo podniecać.

Ktoś tu chciał monitor Full HD:

http://allegro.pl/item295973068_profesj … gw_36.html

Do takich wielkich monitorów to dobrą grafę trzeba, Sli było by rozsądne :wink: