ma dwa rdzenie
2, ale za to jaka. Nie wiem czy nawet nie szybsza od Q6600. Przyszłościowy to ten procesor jest napewno ;p Można go chłodzić pasywnie, pobiera mało prądu i niskie temperatury no i 45nm.
Szkoda bo napaliłem się na 4 rdzeniówki xD i chyba wezmę 4 rdzeniówkę Quada E6600 GF 8800 GTS i 1 twardziela samsunga 500GB i pod to jakąś ładną płytkę główną
Nie bierz 8800GTS, jeśli już to zamiast tego Radek HD3850 lub 8800GT (na allegro po 800 już nawet chodzą), odpuść sobie Quada, bierz Penryna i WD Caviar 320GB AAKS i Foxconn P35A.
jak chcesz 4 rdzenie to poczekaj na tanie quady oparte o yorkfieldy w 45nm obecne mocno się grzeją i pobierają duże ilości prądu
bierz tego e8400 i się nie zastanawiaj - 2 rdzenie starczą do wszystkiego, 4 rdzeni nic praktycznie nie wykorzystuje…
Tylko że ja już wolę coś lepszego bo kompa nie bd. wymieniał z 6-7 lat pozniej
Bo mają 4 rdzenie dla szpanu? Jeśli Ci nie potrzebne 4 rdzenie to po co Ci one. Penryn wystarczający, 3Ghz bez podkręcania to IMHO bardzo dobrze… po o/c nawet 4,5Ghz robią w razie gdyby Ci nie starczyło
ładną pod względem kolorów etc. czy funkcjonalności? …
Kupisz najlepsze części jakie są i wytrzymają góra 2-2,5 roku.
to procesor sobie później wymienisz, nie bierz 4 rdzeni bo nie ma sensu…
zresztą na pierwszej stronie podałem Ci dobry zestaw za te pieniądze…
Ja kupuje tego kompa gdzies na początku marca tego roku albo gdzies w połowie więc jeszcze 2-3 miesiące
Tego kompa mam już z 7 lat więc juz wysłużony jest xD ciągle się wylącza lub zcina
Będzie najlepiej, procka na Penryna i już zaoszczędzone Do marca zbieraj pieniążki ;PP
to trzeba teraz tematu nie zakładać - do tego czasu rynek odwróci się o 180*, wyjdą nowe chipsety, nowe karty grafiki, nowe pamięci, nowe procesory…
To wtedy napisz tak ciekawy wątek a na pewno ktoś Ci doradził … jak napisał poprzednik wszystko się zmieni do tego czasu… ceny i produkty.
Heh człowiek by chciał sobie kupić jakiegoś dobrego kompa a tu nie mozna się połapac co jest lepsze xD kaske starszy daje jeszcze do tj budy jakiś ładny monitorek może 22 cali lub 24
Kup porządnego BenQ 19’ na matrycy MVA i luz, a nie 22’’ na TN.
Ludzie ale Wy się znacie na tym hardware’u chciałbym żeby rozdzlczośc monitora była Full HD jaki monitor do tego mozecie mi polecić?
Zależy ile masz pieniędzy na monitor
Jeżeli monitory to tylko EIZO. Reszta to to samo. EIZO to klasa S wśród monitorów
istne fanboyowski tekst.
Eizo opiero monitory w dużej części o matryce Samsunga który także je stosuje w swoich monitorach więc nie ma sie co tym Eizo podniecać.
Ktoś tu chciał monitor Full HD:
Do takich wielkich monitorów to dobrą grafę trzeba, Sli było by rozsądne