Jestem na etapie kupna nowego komputera, który będzie służył głównie do grania w nowe tytuły gier. Nie jestem mistrzem w składaniu zestawów komputerowych, więc zwracam się uprzejmie, do użytkowników, którzy mają doświadczenie, aby pomogli mi w wyborze odpowiednich podzespołów.
Chciałbym, aby w cenie 2200 zł zmieścił się również system operacyjny MS Windows 7 HP.
Drugi zestaw o wiele lepszy, nie będziesz miał w przyszłości problemów z rozbudową PC’ta. No i nie ma sensu się pchać w Windows 7 Ultimate, szkoda pieniędzy, wersja Premium Ci wystarczy.
przemekbula ty to może lepiej nie proponuj, zresztą jestem ciekaw jak w 2000 zł zmieści się z legalną 7 Ultimate? Może mnie oświecisz? W zestawie ma być monitor?
W drugim zestawie zmienił bym pamięci na inne niż goodram ,zasilacz starczył by jakiś fortron 500 W .Widze że ceny z esc.pl i widze że nikt nie zauważył że jest poniżej procesor Athlon x4 630 2.8 ghz który jest droższy tylko o 10 zł ,pozdro
– Dodane 14.03.2010 (N) 22:21 –
odrazu prostuje bo w tym samym czasie dodałem post co VectorOPC ,mówiłem o zestawie Kaczorinax
Awaryjność… ile jeszcze razy o tym samym. Obecnie dyski nie wychodzą z fabryki wadliwe (jak to miało miejsce z Seagate i ich początkowym firmware serii xxx.10 jeśli mnie pamięc nie myli), więc jeśli się takowy wtrafi to był to czysty przypadek. Obecnie najszybszym dyskiem jest Samsung F3.
Widzisz, ja osobiście najbardziej w dysku cenię sobie jego bezawaryjność, dopiero później wydajność. Nie wychodzą wadliwe, ale do ich produkcji można użyć lepszych lub gorszych materiałów itd. Niech nikt nie odbiera moich postów tak, że ganię dyski Samsunga, są to bardzo dobre dyski i ciężko im zarzucić, że się psują, są wadliwe itp. Tak jak Mazda psuje się mniej od VW co wcale nie znaczy że VW to złe auta. Ja w podzespołach bardzo cenię sobie wykonanie i co za tym idzie bezawaryjność, jeżeli ktoś próbował cokolwiek naprawiać a nie tylko składać zestawy to wie o czym mówię.
Zgadzam się z kolegą wyżej,mnie nie obchodzi czy dysk jest wolniejszy o 1 mb /s podczas zapisu czy szybszy,ważna jest bezawaryjność ,z dyskami WD mam od kilku lat do czynienia i jestem z nich zadowolony,wszystkie działają do dziś,jak kupywałem ostatnim razem dysk do nowego kompa,poszedłem za głosem ludu i testów ,kupiłem dysk samsunga z serii F3 ,dysk chodził fajnie ,cicho itp,lecz około jednego miesiąca temu dysk poprostu się zepsuł ,zero żadnych sygnałów działania,możliwe że miałem wadliwy egzemplasz ,dyski F3 są dobre,choć osobiscie każdemu składam komputery z dyskami WD.
Mam dyski obu producentów. Samsung nówka, działa dobrze. WD chodzi w starym komputerze przeszło 7 lat, zero awarii. Obie firmy są godne polecenia. Niech autor sam zadecyduje co mu bardziej odpowiada