Komputer dziwnie się zachowuje podczas oglądania YT


(Lukasz Kinal) #1

Witam, mam nietypowy problem. Podczas gdy odpalam filmiki na YouTube oraz filmy w formacie x264 to najpierw wygasa ekran a następnie zaczyna buczeć :open_mouth: wtedy już tylko mogę wyciągnąć baterię z laptopa i bo inny sposób restartu nie pomaga. Wina leży bardziej w sprzęcie czy oprogramowaniu? Komputer ma niecały rok i nie jest to byle badziew z avansu czy MM.


(Krysio13) #2

Podstawowe pytanie oglądasz na baterii czy na zasilaczu?.Jesli dzieje ci się to na baterii to możesz mieć problemy ze sterownikami od karty graficznej.Ja tak miałem i problem rozwiązałem poprzez zainstalowanie starszych sterowników.Spróbuj może pomoże.


(Lukasz Kinal) #3

Specyfikacja techniczna

MSI GE600-027XPL

:: Procesor

Intel Core i3 330M 2.13 GHz

:: Chipset

Intel HM55

:: Pamięć

4096 MB, Kreton DDR3-1333, 2x 2 GB

:: Karta grafiki

ATI Mobility Radeon HD 5730 - 1024 MB, rdzeń: 650 MHz, pamięć: 800 MHz, GDDR3, dodatkowo Intel GMA HD, ATI Catalyst 9.12

:: Matryca

16 cali 16:9, 1366x768 pikseli, Samsung SEC524D / 160AT06-A01, podświetlanie diodami LED, refleksująca: tak

:: Dysk twardy

320 GB - 5400 rpm, 320GB 5400obr/min WDC Scorpio Blue WD3200BEVT-22ZCT0

:: Karta dźwiękowa

Realtek ALC888/1200 @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller

:: Złącza

1 ExpressCard/54, 3 USB 2.0, 1 VGA/D-Sub, 1 HDMI, LSI HDA modem, 1 blokada Kensingtona, 1 eSATA, gniazda audio: wejście mikrofonowe, wyjście słuchawkowe, S/PDIF, czytnik kart: SD, MMC, MS, MS Pro, xD,

:: Łączność

Realtek PCIe GBE Family Controller (10/100/1000MBit), Intel Centrino Wireless-N 1000 (abgn), jest Bluetooth

:: Napęd optyczny

Optiarc DVD RW AD-7560S

:: Gabaryty

wysokość x szerokość x głębokość (mm): 35 x 374 x 246

:: Waga

2.448 kg zasilacz: 0.378 kg

:: Akumulator

48 Wh litowo-jonowy, 6 ogniw, 4400 mAh, 10,8 V