Komputer fujitsu się nie uruchamia


(Kidler) #1

Witam. Mam komputer fujitsu esprimo P5600 (SiS761). Po włączaniu pojawia się logo fujitsu, pasek ładowania dochodzi do połowy i nic się nie dzieje. Co może być nie tak? Nawet do biosu ciężko wejść. Tzn. raz na jakiś czas się uruchomi ale generalnie to zatrzymuje się i nic się nie dzieje...


(kamilek030190xd) #2

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1204376.html próbowałeś??


(Kidler) #3

Tak, wyjąłem baterię, odczekałem 30 sekund i wsadziłem ponownie. Udało mi się jakiś wejść do biosu ale reset ustawień nie pomógł...


(kamilek030190xd) #4

Sprawdź taśmy dysków,jaki system tam masz>? linuxa? bateria często się może nie sprawdzić bo trzeba czekać dłużej,lepiej to zrobić zworką CMOS.

Ale co to za pasek?? pasek ładowania systemu czy czego??

uruchomi się system czy komputer?? co się w tym czasie robi?? czarny ekran czy zwiecha??

Generalnie to sprawdź pamięci ram,poprzekładaj slotami,jeżeli masz więcej niż jedną kość to spróbuj odpalić tylko na jednej

Rozumiem że "działasz" na zintegrowanej karcie graficznej??


(Kidler) #5

system windows server 2008 r2 sp1 x64 - generalnie ten komputer ma służyć jako domowy serwer.

do uruchamiania systemu nie dochodzi, pokazuje się logo fujistsu siemens i phoenix więc jest to pasek ładowania biosu.

np. teraz włączyłem komputer i normalnie mi się system uruchomił.

jak się nie chce uruchomić to pasek staje na połowie i tak stoi.... mogę wcisnąć F12 lub F2 ale nie przynosi to rezultatu...

deb8ccc23162.jpg