Komputer ładuje się ale nie reaguje na żadne podzespoły


(Barti2211) #1

Witam wczoraj grałem w cs i nagle komputer wyłączył się i nie reagował. Próbowałem go włączyć wszystko się ładuje (raczej) ponaieważ na ekranie nie ma obrazu ale sygnał jest. Myszka i klawiatura też nie ma zasilania. Po prostu komputer działa ale nie da się na nim nic zrobić. Kilka dni wcześniej też tak było ale komputer wpadł w tym uśpienia niestety nie dało się go obudzić odłączyłem zostawiłem podłączyłem i działał. Komputer strasznie się grzał do 100C° przy cs i innych grach.

 

 


(Veers) #2

Czyli nie działa.

No i w końcu się przegrzał, i coś szlag trafił.


(Barti2211) #3

No tak nie działa chodziło mi o rozruch.

Tylko co szlak trafił. 

I dlaczego się grzał wszystkie wentylatory działają nawet je podkręcałem.

Czy to normalne że przy cs jest 100°C znajomi na laptopach grają a to jest PC.


(Veers) #4

Nie jest normalne, ale bez wiedzy jaki masz sprzęt, w tym zasilacz, dalej możemy sobie jedynie pogdybać.


(Barti2211) #5

ATX Titan600W

Zasilacz pisz jak coś jeszcze.


(Veers) #6

… a reszta ?


(Barti2211) #7

Dokładniej??


(Veers) #8

Hmmmm niech zgadnę … kolor obudowy ? Nieeee - jakby się obudowa nagrzała do 100 stopni - to raczej byś to zauważył, a i komputer przestałby działać wcześniej …

A poważnie już mówiąc: dokładniej specyfikacja komputera (jego podzespoły, takie jak płyta główna, procesor, karta graficzna, pamięci, ze wskazaniem na podzespół który osiągnął takie rekordowe temperatury w CS)