Komputer nie chce zaskoczyc


(Gaciu000) #1

Witam...przywiozlem sobie kompa do pisania pracy ma podlaczony dysk seagate 20gb 2kosci pamieci 128mb nie wiem co jest w nim za plyta glowna procek to chyba celeron 1200mhz grafika riva tnt 64 32mb i wystepuje z nim nastepujacy problem po wcisniecu power komuter wlacza sie pokazuje sie na monitorze to co zwykle test pamieci bootowanie i charakterystyczne pikniecie po czym monitor gasnie i wszystk ozaczyna sie od nowa.....i tak w kolko ktos podopowiedizal mi ze to moze byc wina dysku ale na innym dysku sytuacja nie wygladala lepiej udalo mi sie dostac do biosu i po ogolnych ogledzinach wzyztko wyglada ok dysk jest ustawiony jako master temperatuty ok wykrywa pamieci i caly osprzet dysk tez startuje ok powiedzcie o mozna jeszcze sprawdzic i gdzie zukac mzoe o czyms nie wiem za pomoc z gory dzieki jezeli sa potrzebne jakies jeszcze informacje t opytajecie powiem co i jak....


(Goodprogram) #2

może ty go zaskocz :stuck_out_tongue:

spróbuj wyjąć jedną i potem włącz kompa


(Gaciu000) #3

chcialbym go zaskoczyc ale to narazie komp jest w tym lepszy ,poprubuje z ta koscia i dam znac jakie sa rezultaty....


(Borys951) #4

Poprubuj też wkładać kości pamięcie w inne "porty"


(Gaciu000) #5

Witam i przepraszam ze tak dlugo to trwalo...pokombinowalem z pamiecia wyjalem oczyscilem bo troche przykurzona byla porty mam tylko dwa wiec nie bylo specjalnie co zmieniac i po uruchomieniu to samo wlacza sie pierwsza strona z napisem 32mb riva tnt2 cos tam cos tam potem test pamieci ktory konczy sie powodzeniem czyli chyba blad pamieci mozna wykluczyc potem na krotko wlcza sie stronka gdzie pod spodem pisze boot form i koniec komp gasnie i od nowa....sprawdzilem kilka spraw mianowicie podlaczylem znow drugi dysk i okazalo sie ze nie bylo roznicy poniewaz dysk nie dziala nie wykrywa go wiec jakis problem z twardzielem moze wchodzic w gre udalo mi sie dostac do biosu co nie bylo latwe bo tylko raz na piec komputer wykrywal klawiature usb i zmienilem bootowanie na cd bo bylo floppy i przywrocilem standard defaluts w biosie ale zadnej roznicy nei widac radzcie co dalej z gory dzieki