Komputer nie ładuje strony


(Radzioh12) #1

Witam!

Mam problem z jedną stroną internetową: “www.rising-gods.de”.

Wiem, że wszystkim działa jak powinna. U mnie działa na trzech komputerach, a na jednym, na którym właśnie ma ona działac - nie działa. Używam Opery ale to raczej nie ma znaczenia - wyskakuje w niej błąd “Nie można odnaleźć serwera. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, lub spróbuj wyszukać witrynę.” W czym może tkwic problem? Zaznaczam, że każdy komputer korzysta z tego samego routera.


(majcovsky) #2

Sprawdź komputer pod kątem infekcji. Rising to również firma zajmująca się bezpieczeństwem komputerowym - podejrzewam, że infekcja nałożyła jakieś filtry na przeglądarki i blokuje dostęp do stron antywirusów.


(adam9870) #3

Czy jeżeli zamiast http://www.rising-gods.de wpiszesz 46.105.117.106 to wszystko jest w porządku i strona otwiera się?

Użyj Complete Internet Repair http://www.softpedia.com/get/Internet/O … pair.shtml

W razie dalszych problemów:

  1. Naciśnij logo Windows + R >>> w okno Uruchamianie wpisz cmd i kliknij OK >>> w oknie Wiersza polecenia, które zostanie otwarte wpisz ipconfig /all (zwróć uwagę na odstęp między “ipconfig” i “/all”) i naciśnij Enter. I tak na każdym komputerze, który posiadasz. Oprócz tego poproszę o wynik polecenia ping 46.105.117.106. Wykonaj zrzut ekranu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1294532.html i umieść np. na http://fotosik.pl/

  2. Wyłącz na chwilę wszystkie programy zabezpieczające (program antywirusowy, zapora itp.) i sprawdź jak będzie.

  3. Spróbuj zmienić adresy serwery DNS.

Adresy serwerów DNS do wyboru:

  • Telekomunikacja Polska 194.204.152.34, 194.204.159.1

  • OpenDNS 208.67.222.222, 208.67.220.220

  • Google 8.8.8.8, 8.8.4.4

Jak to zrobić? Dwie metody do wyboru. Pierwsza z nich polega na tym, że jeżeli używasz routera, to na routerze zaznaczasz opcję typu “Use These DNS Servers” (przykładowy zrzut http://imageshack.us/photo/my-images/62/networkwan.png/) i wpisujesz adresy serwerów DNS. Na komputerze naciskasz logo Windows + R >>> w okno Uruchamianie wpisz control netconnections i kliknij OK >>> zostanie otwarte okno “Połączenia sieciowe” >>> kliknij prawym przyciskiem myszy na “Połączenie lokalne” albo “Połączenie sieci bezprzewodowej” (pisze “albo albo” bo nie wiem czy łączysz się z siecią po kablu czy bezprzewodowo) i wybierz Właściwości >>> w oknie Właściwości przejdź na kartę Sieć i podświetl “Protokół internetowy w wersji TCP/IP v4” i kliknij Właściwości >>> w oknie, które zostanie otwarte przejdź na kartę Ogólne. Tam możesz zaznaczyć opcję uzyskania adresów serwerów DNS automatycznie. System wtedy otrzyma je od routera. Druga metoda do wyboru to zaznaczenie opcji “użyj następujących adresów serwerów dns” i wprowadzenie tam któregoś z powyższych adresów i niekombinowanie nic po stronie routera. Po wszystkim możesz nacisnąć logo Windows + R >>> w okno Uruchamianie wpisz cmd i kliknij OK >>> w oknie wiersza polecenia, które zostanie otwarte wpisz “ipconfig /flushdns” (zwróć uwagę na odstęp między “ipconfig” i “/flushdns”) i naciśnij Enter. Spowoduje to wyczyszczenie pamięci podręcznej klienta DNS.

Albo korzystaj z konfiguracji alternatywnej: konfiguracja-routera-pentagram-cerberus-p6341-t493129.html

Powodzenia i daj znać o efektach. Trzymam kciuki.

Pozdrawiam!


(thommy181) #4

O ile nie ma na komputerze, który nie otwiera tej strony żadnych wirusów to wejdź w uruchom wpisz cmd dalej w czarnym okienku ipconfig /flushdns. Przeczyść dane tymczasowe w przeglądarce, sprawdź czy nastąpiła poprawa.


(Radzioh12) #5

Zacząłem od najprostszego rozwiązania - użyłem Complete Internet Repair. Zadziałało. Dziękuję za pomoc :slight_smile: